Δεν υπάρχει καπνός χωρίς τζάκι


Γράφει ο Πιτσιρίκος

Έχει απόλυτο δίκιο το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: δεν πρέπει οι πολίτες να ανάβουν άσκοπα το τζάκι από το Σάββατο το βράδυ μέχρι την Δευτέρα το πρωί. Να το ανάβουν άσκοπα τις υπόλοιπες ημέρες που λείπουν από το σπίτι.

Επίσης, οι Αθηναίοι να μην ανάψουν το τζάκι την παραμονή των Χριστουγέννων –η παραμονή πέφτει Τρίτη- γιατί από πού θα μπει ο Άγιος Βασίλης;

Βγήκαμε στην Αθήνα για μια βόλτα και μερικά κοκτέιλ σαμπάνιας, και, από την κάπνα που έβγαζαν τα τζάκια, αναγκαστήκαμε να μπούμε στα τζιπ και να φύγουμε για το σαλέ μου στο Περτούλι, όπου ανάψαμε το τζάκι για να μας κάνει παρέα. Και για ομορφιά.

Είναι τεράστιο το πρόβλημα με τα τζάκια στην Αθήνα. Τουλάχιστον, ας βγάλουν αρωματικά ξύλα για το τζάκι γιατί, εκτός από την κάπνα, είναι και η μπόχα που δεν υποφέρεται.

Ρε ζώα Αθηναίοι, ακούστε τι λέει η κυβέρνηση Σαμαρά και ο Άδωνις Γεωργιάδης, και μην ανάβετε τα τζάκια για να ζεσταθείτε.

Ανάψτε μαγκάλια για να ζεσταθείτε.

Αν είναι να ψοφήσετε από τις αναθυμιάσεις, να ψοφήσετε μόνο εσείς.

Μην ψοφήσουμε κι εμείς που έχουμε λεφτά να αγοράζουμε πετρέλαιο!

(Σας υπόσχομαι πως, αν πεθάνετε από τις αναθυμιάσεις από τα μαγκάλια στο Παγκράτι και στο Κολωνάκι, θα συγκινηθώ πάρα πολύ και θα γράψω μερικά πολύ συγκινητικά και ανθρώπινα κείμενα για εσάς.)

(Μάγκες, ανάψτε όλοι τα τζάκια και τις ξυλόσομπες, για να ρίξουμε την κυβέρνηση. Οι Έλληνες θα γράψουμε πάλι ιστορία: θα γίνουμε ο πρώτος λαός στην ιστορία της ανθρωπότητας που ανέτρεψε κυβέρνηση από το σπίτι του, αραχτός στον καναπέ του μπροστά στο τζάκι.)

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.