Τρεις Θάνατοι


Τρεις Θάνατοι

Μετά από πολλούς θανάτους που επέπεσαν σ’ αυτήν τη χώρα, άλλοι «ξαφνικοί, άλλοι βελούδινοι, άλλοι ειδεχθείς, όλοι κατά συρροή και όλοι προγραμματισμένοι, τρεις ακόμα

θάνατοι βαδίζουν πάνω στο πρόσωπο αυτής της γης κι απ’ όπου περνούν πίσω τους δεν φυτρώνει χορτάρι.

Ο θάνατος Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Ο θάνατος Ομαδικές Απολύσεις.

Ο θάνατος Ενιαίο Χαράτσι Ακινήτων.

Η Ελλάδα πριν από τέσσερα χρόνια εισήχθη στο Φρενοκομείο. Ενα φρενοκομείο παλαιού τύπου, όπου οι τρόφιμοι κακοποιούνταν, όπου έφταιγαν για την ασθένειά τους, όπου έπρεπε να αφήσουν πίσω τους κάθε ελπίδα και να καταφύγουν στο πιο βαθύ βάραθρο της τρέλας. Η Ελλάδα

κακοποιείται και ανασκολοπίζεται νυχθημερόν επί μιαν τετραετία. Ετέθη σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία, βρίσκεται σε χρεοκοπία και οδηγείται σε άτακτη χρεοκοπία, πιθανόν δε και σε διαμελισμό.

Είναι μια χώρα υπό πτώχευσιν με μια κυβέρνηση υπό διάλυσιν.

Ενώ το Τρίτο Μνημόνιο (με ό,τι όνομα κι αν πλασαριστεί) υψώνεται μπροστά μας κι έρχεται καταπάνω μας σαν παλιρροιακό κύμα, το μόνον που του αντιτάσσεται από πλευράς κυβέρνησης είναι επικοινωνιακές μπούρδεςψέματακαι αποπροσανατολιστικές κινδυνολογίες για εσωτερικήκατατρομοκράτηση. Οι ίδιοι οι Επικυρίαρχοι μας μιλούν για δημοσιονομικό κενό2 δις το 2014 και 6 δις για το 2015 – 2016. και η κυβέρνηση δουλεύει τον κόσμο για φως στο βάθος του τούνελ κι έξοδο στις αγορές όπου να ‘ναι και οσονούπω.

Κι όμως, ιδού οι τρεις θάνατοι. Και ιδού ότι κι άλλοι όμοιοί τουςπαρασκευάζονται.

Λένε κάποιοι: μα δεν είναι δυνατόν! έτσι οι Τροϊκανοί οδηγούν την κυβέρνηση στην πτώση της. Οτι, έτσι η Ευρώπη η ίδια οδηγείται στη φθορά της. Οτι ο Ακροδεξιός κίνδυνος ενισχύεται.

Για την Ευρώπη, έτσι όπως εξελίσσεται η Ενωση, η ενίσχυση της Ακροδεξιάς δεν είναι κίνδυνος, είναι ζητούμενο, είναι στόχος. Διότι μόνοναυταρχικές δημοκρατίες θα μπορούν πλέον να επιβάλλουν αυτές τις απάνθρωπες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, μόνον εκφασιζόμενες δημοκρατίες και γιατί όχι τυραννίδες θα μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν τις λαϊκές αντιδράσεις στη δικτατορία που επιβάλλουν πλέον παντού οι Εταιρείες και οι Τράπεζες.

Η σημειολογία αυτής της διαδικασίας προδίδει διαρκώς το περιεχόμενό της. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δεν διαθέτει 150 εκτμ. για επανασυνδέσεις ρεύματος, διαθέτει 900 εκτμ. για αμοιβές σε… Συμβούλους και λοιπούς ημέτερους χρυσοκάνθαρους. Την ίδια ώρα που τσιμπάνε τα 250 Ευρώ του ανυπεράσπιστου με κατάσχεση, ο κ. Στουρνάρας φροντίζει τύποι όπως ο κ.Μάναλης της Δ.Τ. να έχουν το ακαταδίωκτο για κακουργήματα (παρακαλώ) έναντι τρίτων. Την ίδια ώρα που κάποιος με ετήσιο εισόδημα 25.001 Ευρώ δεν μπορεί να έχει ασυλία για την κατοικία του (την πρώτη κατοικία) η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας λαμβάνειμηνιαίως 19.000 Ευρώ και κάτι ψιλά.

Κι όποιος πει ότι τέτοιες συγκρίσεις συνιστούν λαϊκισμό ή μαλάκας είναι, ή κυνικό ζωντόβολο ή ακόλουθος των θανάτων που έχουν εξαπολυθεί εναντίον μας. Για αυτούς τους θανάτους είναι

υπεύθυνοι οι βουλευτές που για άλλα έλαβαν εντολή και άλλα κάνουν. Το ίδιο όμως υπεύθυνοι είναι και οι πολίτες που τους ανέχονται. Διότι πλέον γνωρίζουν. Και δεν είναι μόνον συνυπεύθυνοι αυτοί οι πολίτες για το κακό πουθα τους βρει, εκτός απ’ αυτό που τους έχει βρει ήδη, αλλά παίρνουν στον λαιμό τους και τους υπολοίπους.

Ούτε ένα ψέμα δεν πρέπει πια «να πέσει κάτω», κι όποιος μασουλάει τα ψέματα αυτών των ανδρείκελων σκάβει τον λάκκο του. Πλην όμως αρκετάβαθύν για να χωρέσει και τους άλλους μέσα.

Πρέπει να σου πάρουν το σπίτι για καταλάβεις ότι θα σου το πάρουν;

Πρέπει να σε απολύσουν για να καταλάβεις ότι θα σε απολύσουν;

Πρέπει να μην έχεις να πληρώσεις τους φόρους σου για να καταλάβεις ότιθα σου φορτώσουν κι άλλους;

Πόσους θανάτους πρέπει να σου φορτώσουν, για να καταλάβεις ότι θα σε θανατώνουν;

ΣΤΑΘΗΣ στο enikos.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.