Τα Κάλαντα της κυβέρνησης


Την ημέρα των Χριστουγέννων διάλεξαν τρία «δυναμικά» κυβερνητικά στελέχια να μας ενημερώσουν με έκτακτο δελτίο στις τηλεοπτικές οθόνες και να μας αναγγείλουν τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί –λέει- η κυβέρνηση να μειώσει το φόρο στο πετρέλαιο, προκειμένου να καταστεί πιο προσιτό στους πολίτες ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης που μαστίζει τα δύο τελευταία χρόνια κατά τη διάρκεια του χειμώνα τις μεγάλες πόλεις.

Μας είπαν λοιπόν τα κυβερνητικά «σαΐνια» ότι δεν μπορεί να μειωθεί –λέει- η τιμή του πετρελαίου, γιατί αν μειωθεί θα ανοίξει παράθυρο στο λαθρεμπόριο των καυσίμων, ενώ θα έβγαιναν κερδισμένοι αυτοί που θα είχαν τη δυνατότητα να θερμάνουν τις πισίνες τους με χαμηλότερο κόστος.

Η πιο μεγαλύτερη και πιο ηλίθια δικαιολογία που θα μπορούσε ποτέ να διατυπωθεί όχι από κυβερνητικό στέλεχος, αλλά από τον τελευταίο ανίδεο θαμώνα παραμεθόριου καφενείου.

Παράλληλα όμως η δικαιολογία αυτή είναι και μια άμεση ομολογία από «κορυφαίο» κυβερνητικό στέλεχος της ανικανότητας, της παντελούς ανικανότητας των «ειδικών» να καταπολεμήσουν το φαινόμενο του λαθρεμπορίου στην αγορά των καυσίμων που χρόνια τώρα προβάλλεται στα μείον των εκάστοτε κυβερνώντων. Αφού λοιπόν είναι ανίκανοι όλοι αυτοί οι καλοπληρωμένοι «μανδαρίνοι» να βρουν λύση στο πρόβλημα, θεωρούν πιο δίκαιο και ηθικό όλοι οι Έλληνες να επιβαρυνθούν το αυξημένο κόστος στην τιμή του πετρελαίου, προκειμένου να μη κερδοσκοπήσουν δέκα λαθρέμποροι πετρελαίου και να μη θερμαίνουν φτηνά τις πισίνες τους είκοσι «πισινούχοι».

Κύριοι αποκλειστικοί ανίκανοι, μπορείτε να μάθετε από πού ξεκινά η διακίνηση πετρελαίου;; Είναι τόσο δύσκολο ξεθωριασμένα «σαΐνια» να ελέγχετε τη διακίνηση από το φόρτωμα του βυτιοφόρου στα διυλιστήρια μέχρι τον προορισμό του με έλεγχο στα σχετικά παραστατικά και την επιβολή εξαντλητικών προστίμων σε περίπτωση παραβατικότητας;;;;

Είναι ανάγκη να μας βομβαρδίσετε χριστουγεννιάτικα με ηλίθιες δικαιολογίες και περίεργα ποσοστά δικής σας έμπνευσης (τα  οποία  ο τρίτος των εμφανιζομένων υπουργών ακόμα ένα «σαΐνι», χαρακτήρισε ως «πέραν πάσης αμφισβητήσεως») ότι από τα 353 εκατομμύρια ευρώ που είχατε απόκλιση στην είσπραξη των φόρων  το 11% οφείλεται στην αύξηση τις τιμής και το 3,4% οφείλεται στην ύφεση;;; Ποιον δουλεύετε κύριοι με αυτές τις μπούρδες που μας σερβίρετε;;;

Και σας φαίνονται λίγα τα 353 εκατομμύρια της απώλειας, όταν για έλλειμμα 300 εκατομμυρίων πρόπερσι κουρέψατε τις συντάξεις του κοσμάκη, όταν την ίδια εποχή ομολογούσατε ότι η Χόχτιφ σας χρεωστούσε 500 εκατομμύρια ευρώ από μη καταβολή ΦΠΑ;;; Και όταν λέει η «υπουργάρα» ότι από τα διαθέσιμα 200 εκατομμύρια ευρώ για επίδομα θέρμανσης έχουν διατεθεί μόλις τα 60 δεν προβληματίζεται γιατί μένουν αδιάθετα τα 140;;;; Νομίζει ο τύπος ότι όλοι οι Έλληνες δεν έχουν άλλη δουλειά από το να τρέχουν στις υπηρεσίες του για να μαθαίνουν τα δικαιολογητικά που χρειάζονται να υποβάλλουν για να πάρουν το επίδομα των 50 ευρώ;;;

Όλα αυτά τα φληναφήματα περί δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος, των δύο εκατομμυρίων νοικοκυριών που είναι δικαιούχοι του ΚΟΤ μπορούν να δικαιολογήσουν την ανέχεια των  10 εκατομμυρίων πολιτών;;;

Συνέλθετε κύριοι, προσγειωθείτε στη ζοφερή πραγματικότητα που εσείς οι ίδιοι με τις ηλίθιες αποφάσεις σας έχετε δημιουργήσει και αφουγκραστείτε τις ανάγκες των πολιτών. Όσο καλοζωισμένοι και καλοταϊσμένοι αισθάνεστε θα πρέπει  να μάθετε ότι οι καιροί έχουν γυρίσματα.

Βέβαια όταν μας είπε ο κύριος «τσάρος» ότι με το μέτρο της μείωσης της τιμής του πετρελαίου δεν συμφωνούν οι δανειστές μας, για ακόμα μία φορά ομολόγησε και μας έδωσε να καταλάβουμε ότι όλοι αυτοί που το παίζουν «κυβέρνηση» και που εμείς ψηφίσαμε δεν κυβερνούν, απλά κάνουν διαχείριση αποφάσεων άλλων, των δανειστών και εκτελούν πιστά τις όποιες επιθυμίες τους.

Ερώτημα: Αφού έχουν έτσι τα πράγματα, χρειαζόμαστε κυβέρνηση;;; Χρειαζόμαστε Βουλή;;; Γιατί να πληρώνουμε και μάλιστα προκλητικά και πλουσιοπάροχα φερέφωνα ξένων συμφερόντων και αποφάσεων;;;;

Ένας Φούχτελ μας αρκεί να κυβερνήσει χωρίς ενδιάμεσους επιβήτορες.

Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν κυβέρνηση και όχι «θεληματάρηδες». Κυβέρνηση που ορκίστηκε να υπηρετεί το Σύνταγμα και τον Ελληνικό Λαό.

Και αυτό θα το καταλάβουν πολύ σύντομα.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Τα Κάλαντα της κυβέρνησης

  1. Ὁ/ἡ Rosa Loser Burg γράφει:

    Με την έκδοση Κάρτας Εισοδήματος και την απευθείας έπκτωση επι του προϊόντος/αγαθού /υπηρεσίας θα είχε λυθεί το πρόβλημα και της λαρεμπορίας και της απληστίας των αστών και ασύδοτων οπαδών της υπερκατανάλωσης!
    λλά που να βρεεί κεφάλι άδειο για να του “εμφυτεύσεις” έναν εγκέφαλο που να σκέφτεται δίκαιο και ορθο-λογικά!!!!
    Άντε και καλά κρασιά στους τρυγητές του μόχθου του λαού, καλά στερνά όμως δεν το βλέπω να’ χουν!

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.