2014, τελευταία ευκαιρία.


γραφει ο αρισταρχος

… ξέρω η οργή μας βγάζει βαριές κουβέντες ακόμη και για τον Θεό μας…

univers cloud

Το 2014 αριθμολαγνικά βγάζει άθροισμα 7. Ο υπέρ-αριθμός, η τελειότητα. Αυτή η χρονιά θα είναι για όλο τον κόσμο η χρονιά των μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων. Η βίβλος μιλάει σε τέτοιες περιπτώσεις με την φράση “επληθύνθησαν αι ανομίαι”. Έχω την εντύπωση πως είναι η τελευταία ευκαιρία να επαναπροσδιοριστεί η πορεία του παγκόσμιου σκάφους μακριά από αυτόκλητους κίβδηλους διασώστες με μόνο προσόν τον… Μαμωνά!

Δεν μπορεί να μιλάς για πρόοδο και πολιτισμό με ανοιχτούς πολέμους και κοινωνίες εκατό ταχυτήτων(από την απόλυτη φτώχεια και αναξιοπρέπεια  έως την απόλυτη χλιδή μέχρι ξεφτίλας) και να μη σ’ ενοχλούν όλα αυτά επειδή απλά δεν σ’  αγγίζουν. Εκτός από σένα, η ζωή, η φύση, ο Θεός βλέπουν τον άνθρωπο σαν συνολική οντότητα. Δεν ασχολούνται μόνο με σένα εγωκεντρικέ και εγωπαθή χρηματοσυλλέκτη, ρέκτη της πολυτέλειας και περί την εξουσία αιρείν.

Εάν και ο τελευταίος των ανθρώπων δεν γίνει ευτυχής το πείραμα αποτυγχάνει και αρχίζει πάλι από την αρχή. Ξέρετε πόσες χιλιάδες χρόνια επαναλαμβάνεται; Και η φύση μαθαίνει από εμάς και προσαρμόζεται και δεν επιτρέπει τον πλήρη εκτροχιασμό την πλήρη αυτοκαταστροφή μας. Έχουμε αναπτύξει τις ικανότητες γι αυτό.

Από το σύμπαν κινείται, λέγεται, θανατηφόρο τοξικό νέφος κατάλοιπο αστρικών διεργασιών και μέσα στο χρόνο που έρχεται θα αγκαλιάσει το ηλιακό σύστημα σε μια αγκαλιά θανάτου για όλα τα έμβια όντα. Κι αυτό, αν αληθεύει, μόνο η φύση, το σύμπαν, ο Θεός μπορεί να το αποτρέψει. Ή θα αποτελεί άλλη μία ρήση “επληθύνθησαν αι αμαρτίαι”. Οπότε, ένας Θεός γνωρίζει τι θα επακολουθήσει.

Πάρτε για παράδειγμα εμάς, την Ελλάδα. Ζούμε με ταχύτατη πορεία μια κοινωνική κατάπτωση που θα μας οδηγήσει όχι σε κοινωνική κρίση(αυτή την ζούμε ήδη) αλλά σε κοινωνική εξαθλίωση εντελώς απάνθρωπη. Είδατε πόσο αγγίζουμε τις παραγκουπόλεις της Λατινικής Αμερικής με τις υπαίθριες ρακοσυλλεκτικές χωματερές, εικόνες φρίκης με ανθρώπινες φιγούρες έξω από τα σύνορά μας, μακριά μας. Τότε! Τώρα, πόσο κοντά μας είναι; Πιστέψτε με, στην μεταπολεμική Ελλάδα του πενήντα που η φτώχεια ήταν στο βαθύ βυσσινί δεν έβλεπες άστεγους στους δρόμους. Δεν έβλεπες ορφανό τέτοιες μέρες μόνο του. Δεν είχε χρήμα γιατί απλά είχε ανθρωπιά. Ήρθε ύστερα το χρήμα και έφερε μαζί του το κυνήγι του. Και αυτό το κυνήγι φέρνει απανθρωπιά. Γιατί, δεν χωρούν μαζί και τα δυό; Όχι! Γιατί απλά Ο κυνηγός είναι ο άνθρωπος, το όπλο είναι ο συνάνθρωπος και το θήραμα το χρήμα περιουσία του κυνηγού και μόνον. Αυτή είναι η μόνη περίπτωση συμβίωσης, συνύπαρξης

Μια οικογένεια με εννέα παιδιά χωρίς ηλεκτρικό υποχρεούται να κάνει γιορτές στο σκοτάδι χάριν της υπέροχης γραφειοκρατείας(;). Δεν προλάβαιναν, λέει, γιατί έκλεισαν. Δεν υπήρχε κάποιος ευαίσθητος να γράψει μια-δυό ώρες υπερωρία για τον εαυτό του, κάποιος που θα έδινε την εντολή πέρα από τις μηχανές τα αυτοματοποιημένα για να φωτισθεί μια οικογένεια ανήμπορων. Τι ντροπή Θεέ μου! Ούτε μια μπαλαντέζα, κατ’ εξαίρεση; Με μια γεννήτρια να τους λέει τα κάλαντα και ένα τηλεοπτικό σταθμό να πληρώνει το χρέος. Μ’ αυτή την ανάλγητη εικόνα θέλετε να πείσουμε τον Θεό ότι βαδίζουμε στον εξανθρωπισμό μας; Στην εξελεγκτική πορεία που μας όρισε με την δημιουργία μας; Μη το πείτε, ξέρω η οργή μας βγάζει βαριές κουβέντες ακόμη και για τον Θεό μας. Όμως αφορά εμάς, και το κυριότερο ΜΠΟΡΟΥΜΕ! ΓΙΑΤΙ τότε δεν το κάνουμε;  

Η αριθμολογία του 2014 που έρχεται μας στέλνει στο 2+1+4=7. Ο τέλειος αριθμός. Η τελευταία μας ευκαιρία. Μετά όλα θα ακολουθήσουν αντίστροφη πορεία. Έχω την εντύπωση, το ξέρω παραβιάζω ανοιχτές πόρτες, η νέα χρονιά θα φέρει παγκόσμιες ανακατατάξεις τόσο ισχυρές ώστε να αλλάξουν… οι πόλοι την πολικότητά τους. Το θέμα όμως είναι να αλλάξουμε εμείς και να νιώσουμε επί τέλους το επιστέγασμα όλων των θρησκειών που είναι.

ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ!    

 

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

6 ἀπαντήσεις στὸ 2014, τελευταία ευκαιρία.

 1. Ὁ/ἡ Πυθία γράφει:

  Συμφωνώ σε όλα, εκτός από την τελευταία διαπίστωση. Πώς είναι δυνατόν να σταθεί δίπλα σε άλλους ανθρώπους κάποιος που πιστεύει ότι θα κερδίσει την αγάπη του Θεού του αν σφάξει άπιστους…

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

   Από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;

   Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ Πυθία γράφει:

    Το αγαπάτε αλλήλους δεν συνάδει με δόγματα τύπου τζιχάντ, επομένως δεν είναι επιστέγασμα όλων των θρησκειών.

    Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

    Δεν επιθυμώ να κάνω τον επαϊοντα περί του Μωαμεθανισμού και του Κορανίου αλλά, η τζιχάντ(ιερός πόλεμος) αναφέρεται μόνο στην περίπτωση που κινδυνεύει η πίστη τους. Τα υπόλοιπα είναι φανατισμός. Γιατί όμως ξεχνάς τον αγώνα των Ελλήνων ιερομονάχων για του Χριστού την πίστη την Αγίαν και της Ελλάδος την Ελευθερίαν. Γιατί ξεχνάς το Αρκάδι και την σημασία του. Η μεγάλη διαφορά(εδώ είναι το μεγαλείο της πίστης μας) βρίσκεται στα λόγια του Χριστού:
    Ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν, ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν, εὐλογεῖτε τοὺς καταρωμένους ὑμᾶς, καλῶς ποιεῖτε τοῖς μισοῦσιν ὑμᾶς καὶ προσεύχεσθε ὑπὲρ τῶν ἐπιρεαζόντων ὑμᾶς καὶ διωκόντων ὑμᾶς,”
    Κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο – Κεφ 5 – Στιχ 44

    Δεν νομίζω να υπάρχει φυσιολογικός άνθρωπος που να θέλει το κακό του διπλανού του. Μιλώ για φυσιολογικό.

    Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ netakias.com γράφει:

  Χρονια Πολλά Αρίσταρχε, καλή δύναμη να έχουμε σε ότι θα μας βρει μπροστά….Καλή Χρονιά..

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.