«Τσούζει» το να είσαι «κορυφαίος» στην διαφθορά!…


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

      Χριστούγεννα 2013, γιορτάσαμε πάλι, συμβολικά, το θαύμα της ενανθρώπισης του Ιησού καθώς γεννήθηκε ως κοινός θνητός ο Υιός του Θεού δίνοντας ΕΛΠΙΔΑ στον ανθρώπινο γένος, σε κάθε ένα και κάθε μία που ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό.

      Χριστούγεννα 2013, με παρούσα την τρόικα στην Ελλάδα για 4η συνεχή χρονιά, με εκατομμύρια άνεργους, με ψαλιδισμένους μισθούς όσων έχουν ακόμη την καλή τύχη να «απασχολούνται επικερδώς» και μειωμένες συντάξεις όσων απέχουν πια για λόγους ηλικίας ή «προβλημάτων» από την παραγωγική διαδικασία.

Χριστούγεννα 2013, δημοσιεύθηκαν τις προάλλες και σχολιάστηκαν τα «γνωστά» ΕΣΧΕΣ των μελών του Κοινοβουλίου (τα ΠΟΘΕΝ δεν τα σχολίασαν τα ΜΜΕ)…

Χριστούγεννα 2013 και αφού σας ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και αφού σας προτρέψω να γίνουμε ξανά ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ θα σας στενοχωρήσω επειδή και εγώ πολύ στεναχωρήθηκα, πόνεσα, «έτσουξα» με όσα διάβασα εδώ:

 

http://www.transparencyinternational.eu/2013/12/corruption-perceptions-index-2013-what-challenges-to-managing-eu-funds/

 

 

Προσπάθησα να διαπιστώσω αλλά δεν μπόρεσα να μάθω πόση έκταση δημοσιότητας πήρε η πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διαφάνεια που μετρά την αντίληψη της κοινής γνώμης κάθε χώρας για τη διαφθορά.

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2013 μας κατατάσσει στην ΚΟΡΥΦΗ της διαφθοράς στην Ευρώπη ή, αντίστροφα αν θέλετε, στον ΠΑΤΟ της διαφάνειας…

Δεν θα συνδέσω τα ευρήματα της φετινής (2013) μέτρησης με τα πολύ πρόσφατα γεγονότα της σύλληψης του πρώην Υπουργού Μεταφορών-Επικοινωνιών που κυκλοφορούσε με τις πλαστές πινακίδες, ούτε με τη σύλληψη του Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού με «σημαδεμένα 25,000 ευρώ».

Έπονται Δικαστικές διαδικασίες και στις 2 περιπτώσεις και θα περιμένουμε τα πορίσματα της Δικαιοσύνης…

Αλλά, όσο χοντρόπετσος, αδιάφορος, «άνετος» και πολιτικοποιημένος «οπαδός»¨του δικού μας πολιτικού Συστήματος και να είσαι όταν βλέπεις ότι ακόμη και η Βουλγαρία και η Ρουμανία έχουν χαμηλότερο σκορ «διαφθοράς» από την Πατρίδα μας την Ελλάδα πρέπει να τσούζει, να τσούζει πολύ εάν μας έχει μείνει «τσίπα» ντροπής!…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.