Κάτω Βόλτα!


Η Μπουρκίνα Φάσο είναι μια μικρή χώρα της Δυτικής Αφρικής. Η καλή αυτή χώρα ήταν γνωστή παλαιότερα ως Άνω Βόλτα. Ήταν κατά τα λεγόμενα μια διεφθαρμένη χώρα και όπως μαθαίνουμε  από την Wikipedia, το 1984, ο οραματικός Πρόεδρός της, παίρνοντας στα χέρια του τα ηνία του κράτους και όντας ταγμένος να πατάξει τη διαφθορά, σε μια συμβολική κίνηση, αποφάσισε και διέταξε να μετονομαστεί η Άνω Βόλτα σε Μπουρκίνα Φάσο, που σημαίνει «χώρα των εντίμων ανθρώπων» στις δύο μεγαλύτερες ιθαγενείς γλώσσες, την Mossi και την Dioula.

Δυστυχώς, εκείνος ο Πρόεδρος δεν τα κατάφερε να μείνει για πολύ στην εξουσία για να πραγματοποιήσει το όραμά του και να μετατρέψει τη διεφθαρμένη του χώρα, σε μια χώρα εντίμων. Τρία χρόνια αργότερα εκθρονίστηκε με πραξικόπημα και δολοφονήθηκε. Δυστυχέστερα, η Μπουρκίνα Φάσο παρέμεινε μια διεφθαρμένη χώρα.

Στα δικά μας τώρα, τα σημερινά,  παρόλο που δεν έγινε καμία μνεία στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, το γεγονός είναι ότι για τον χρόνο που φεύγει, στο τσακ την πέρασε η Ελλάδα την Μπουρκίνα Φάσο στην κατάταξη, σύμφωνα  με την έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής Διαφάνειας που μετρά την αντίληψη της κοινής γνώμης κάθε χώρας για τη διαφθορά.

Ασφαλώς, οι μετρήσεις αυτές της Διεθνούς Επιτροπής Διαφάνειας έγιναν προτού γίνουν γνωστά τα τελευταία επεισόδια για παραβάτες συνταξιούχους βουλευτές, για δραστήριους πλασιέ εξοπλιστικών προγραμμάτων και για εκβιαστές διοικητές δημόσιων νοσοκομείων.

Δεν θα είναι δύσκολο, έτσι που εξελίσσονται τα πράγματα κι όπως έχομε πάρει την κάτω βόλτα, να την κάνομε σκόνη την Μπουρκίνα Φάσο μέσα στο 2014. Ιδού, πεδίο δόξης λαμπρό!

Μια ιδέα θα ήταν, εφόσον συνεχίσουμε να ανεχόμαστε άπραγοι τέτοιας υποστάθμης αποβράσματα να μας κυβερνάνε και να ορίζουν τις τύχες μας, να αρχίσομε να μαζεύομε υπογραφές, για να μετονομαστεί η Ελλάδα σε Κάτω Βόλτα…

Δεν ξέρει βέβαια κανείς ποια θα ήταν η γνώμη του Προέδρου της Τηλεδημοκρατίας μας επί του θέματος της μετονομασίας, ο οποίος, ως γνωστόν, κόπτεται τα μάλα για τη διαφθορά! Λογικά, πάντως, θα πρέπει να αναμένεται να διευθετηθούν με ευκολία οι τυχόν δεύτερες σκέψεις του Προέδρου, δεδομένου ότι μας έχει συνηθίζει πια να υπογράφει αναντίρρητα οτιδήποτε του πηγαίνουν προς υπογραφή…

ΟΚΤΑΝΑ

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.