Το ευρώ “απελευθερώνει”…


Όταν ακόμα και σήμερα οι Έλληνες με συντριπτικό ποσοστό 62% υπέρ και 35% κατά, επιθυμούν με πάθος να μείνουν στο ευρώ, τότε δεν πρέπει να μας παραξενεύει η σφοδρότητα της επίθεσης που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και την τρόϊκα. Δεν έχει σημασία αν θέλουμε το ευρώ έπειτα από λογική σκέψη ή έπειτα από προπαγάνδα. Σημασία έχει πως το θέλουμε και αφού το θέλουμε, θα υποστούμε ό,τι θέλουν αυτοί που το ελέγχουν, αφού έτσι ελέγχουν κι εμάς..

Αυτό έδειξε το Ευρωβαρόμετρο του Νοεμβρίου 2013. Και θέλετε και το πιο ωραίο;…

Πιο πολύ θέλουν το ευρώ οι λαοί που είναι στο μνημόνιο (πλην της Κύπρου) ή έχουν τεθεί κάτω από περιοριστικά μέτρα. 62% υπέρ και 35% κατά στην Ελλάδα, 70% υπέρ και 20% κατά στην Ιρλανδία, 56% υπέρ και 37% κατά στην Ισπανία, 53% υπέρ και 36% κατά στην Ιταλία, 50% υπέρ και 42% κατά στην Πορτογαλία. Μόνο στην Κύπρο το 52% των ερωτηθέντων τάχθηκε εναντίον του ευρώ, με το 44% υπέρ. Και πάλι, είναι απορίας άξιο πάντως πως προκύπτει αυτό το 44%, όταν τους έχουν αρπάξει τις καταθέσεις!!!.

Κάποια κράτη που είναι εκτός ευρωζώνης, ούτε που θέλουν να ακούσουν για ευρώ. 74% κατά 19% υπέρ στη Βρετανία, 74% κατά 23% υπέρ στη Σουηδία, 65% κατά 33% υπέρ στη Δανία, 70% κατά 26% υπέρ στην Τσεχία, 55% κατά 35% υπέρ στην Πολωνία, 49% κατά 40% υπέρ στη Λιθουανία. 

Όταν λοιπόν το «υπερόπλο» της Γερμανίας είναι σφηνωμένο τόσο πολύ μέσα στο μυαλό μας, τότε δεν είναι περίεργο γιατί βαδίζουμε αδιαμαρτύρητα προς «οικονομικό Νταχάου».

Πάντως, το ενθαρρυντικό είναι ότι κατά μέσο όρο, στα 28 κράτη της ΕΕ, η διαφορά μεταξύ του «υπέρ» και του «κατά» έχει πέσει, από 32% που ήταν το 2007 στο 11% το Νοέμβριο 2013, 52% «υπέρ» και 41% «κατά.

Το συμπέρασμα είναι πως, αν κάποια στιγμή διαλυθεί η ευρωζώνη, αυτό θα γίνει όχι από τα κράτη που είναι σε κρίση και σε οικονομικά «στρατόπεδα συγκέντρωσης», αλλά από τα υπόλοιπα.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.