Τέλος εποχής στην Τουρκία: Ο Ρ.Τ Ερντογάν συγκρούεται με τους πρώην συμμάχους του


Σε μετωπική σύγκρουση  με τους πρώην συμμάχους του, το δικαστικό σώμα το οποίο βοήθησε  να “ξεδοντιάσει” το κεμαλικό κατεστημένο προχώρησε ο Ρ. Τ. Ερντογάν,ο οποίος τους κατηγόρησε ευθέως, για συνεργασία με “εγκληματικές οργανώσεις” για να “κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους”!

Είναι σημαντικό να υπενθυμιστεί ότι το δικαστικό σώμα από τότε που…

εκλέχθηκε πρωθυπουργός ο Ρ.Τ.Ερντογάν, στάθηκε στο πλευρό του, σε κοινό πόλεμο με το κεμαλικό κατεστημένο. Από μεγάλοι σύμμαχοι, θανάσιμοι εχθροί, με την Τουρκία να μπαίνει σε μια νέα εποχή.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε και πάλι χθες τους δικαστές από τους οποίους ξεκίνησε η αποκάλυψη ενός χωρίς προηγούμενο πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου που απειλεί την κυβέρνησή του, κατηγορώντας τους ότι εργάζονται μαζί “με ορισμένες εγκληματικές οργανώσεις” για να “κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους”.

“Ορισμένοι δικαστές, δυστυχώς, ενεργούν σε συντονισμό με ορισμένες εγκληματικές οργανώσεις και σε συνεργασία με ορισμένα μέσα ενημέρωσης για να κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους αποκαλύπτοντας εμπιστευτικά έγγραφα”, κατήγγειλε ο Ερντογάν μιλώντας σε οπαδούς του στη Μανίσα (δυτική Τουρκία).

“Θέλουμε ενότητα, αλληλεγγύη. Ορισμένα κινήματα, μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματικοί ή πολιτικοί κύκλοι από την Τουρκία ενορχήστρωσαν αυτή τη γεμάτη μίσος συνωμοσία”, πρόσθεσε μιλώντας σ’ αυτή την πολιτική συγκέντρωση που οργανώθηκε από το κόμμα του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης και πάλι μια “συμμορία στο εσωτερικό του κράτους” ότι βρίσκεται πίσω από την έρευνα που υποχρέωσε τρεις υπουργούς του να παραιτηθούν.

Ο πρωθυπουργός στοχοθετεί, χωρίς να την κατονομάζει, την οργάνωση του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος, αφού υπήρξε για καιρό σύμμαχός του, άρχισε πόλεμο εναντίον της κυβέρνησής του για να καταγγείλει ένα σχέδιο για την κατάργηση ιδιωτικών σχολείων.

Ο συγκεκριμένος ιμάμης πάντως ζει σε ράντσο στην Γιούτα των ΗΠΑ!

“Οι εξελίξεις αυτές δεν έχουν στόχο το AKP, αλλά την Τουρκία”, επέμεινε ο Ερντογάν, “δεν μπορούν να δεχθούν την ιδέα ότι η Τουρκία αναπτύσσεται”.

Είναι εμφανές ότι αυτοί που επέλεξαν κάποτε τον Ρ. Τ. Ερντογάν για ηγέτη της Τουρκίας, έχουν αποσύρει πλέον την εμπιστοσύνη τους σε αυτόν, και η κατάσταση στην Τουρκία οδηγείται σε άγνωστες ατραπούς.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.