Η μεγαλύτερη … ενοχή μας!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Στους χαλεπούς και δύσκολους καιρούς που διανύουμε όπου όλα μοιάζουν διαφορετικά και πρωτόγνωρα το μόνο που μένει σταθερό εδώ και μήνες είναι η μακαριότητα και η νιρβάνα που ζούμε οι περισσότεροι λες και όλα αυτά που βιώνουμε αφορούν κάποιους άλλους και όχι εμάς.
Τελικά οι προπαγανδιστές και γκεμπελιστές τύπου Πάγκαλου και δημοσιοκάφρων κατάφεραν να μας μπολιάσουν με το μικρόβιο της συνενοχής για τα πεπραγμένα.
Ναι φίλες/οι η αδράνεια όλων μας είναι παραδοχή της υποτιθέμενης ενοχής μας, μια και οι συνωμότες σχεδίασαν και εκτέλεσαν με αριστοτεχνικό τρόπο το σχέδιο τους στην πάροδο των τελευταίων δεκαετιών .
Πρώτα υποβάθμισαν την παιδεία την οποία μετέτρεψα σε παπαγαλιάζουσα για να αποχαυνώσουν, αλλά και να μειώσουν την κριτική σκέψη των νέων ανθρώπων.
Παράλληλα σιγά σιγά εισήγαγαν παράνομες πρακτικές και μεθοδεύσεις οι οποίες έγιναν ανάγκη και τρόπος ζωής των Νεοελλήνων.
Ένας φαύλος κύκλος παρανομιών, μικρών και μεγάλων που μας έκαναν όλους να έχουμε “λερωμένη” την φωλιά μας στην οποία τώρα έχουμε χωθεί αισθανόμενοι ότι έχουμε ενοχή της οποίας το βάρος μας αδρανοποιεί απέναντι στο ξεπούλημα της ζωής μας αλλά και του μέλλοντος των παιδιών μας.
Το να παραμένουμε στην φωλιά μας νομίζοντας ότι είμαστε ασφαλείς είναι πλέον ουτοπία μια και το ποτάμι που έρχεται θα μας πνίξει αμαχητί σαν τα ποντίκια.
Η μόνη λύση είναι να βγούμε και να παλέψουμε ενάντια σε όλους αυτούς που ο Μίκης Θεοδωράκης εδώ και καιρό αποκαλεί προδότες. Όμως για να γίνει αυτό πρώτη προϋπόθεση είναι να απενοχοποιήσουμε τους εαυτούς μας κατανοώντας ότι όλα όσα προηγήθηκαν ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο μια και ποτέ δεν τιμωρήθηκαν οι παρανομούντες μικροί και μεγάλοι, ανώνυμοι και επώνυμοι αλλά αντιθέτως σε πολλές εκ των περιπτώσεων προβαλλόταν σαν πιο επιτυχημένοι και έξυπνοι από εμάς τους απλούς και άτολμους!… δηλαδή μας τους πλάσαραν ως παραδείγματα για μίμηση!!!
Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι τα περιθώρια στένεψαν δραματικά και η μεγαλύτερη ενοχή και συνενοχή μας για το απειλούμενο μέλλον της πατρίδας μας, της ζωής μας αλλά και των μελλοντικών γενιών θα είναι η τωρινή μας ΑΔΡΑΝΕΙΑ!!!.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.