Μια κοινωνία αστέγων ζει στη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη


ΔημήτρηςΜια ολόκληρη κοινωνία αστέγων ζει κάτω από τη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη στο Ρουφ. Οκτώ άτομα βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη στο δρόμο και έκαναν σπίτι τους, τα παγκάκια, τις κούτες και τα πάρκα.

Ο Δημήτρης, στα 52 του σήμερα, όπως λέει στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ζει στο δρόμο εδώ και τέσσερα χρόνια.

Υπήρξε επαγγελματίας χορευτής και δούλεψε στις πιο γνωστές μουσικές σκηνές του κόσμου. «Από προσωπικές αστοχίες βρέθηκα στο δρόμο. Ίσως να μην τα κατάφερα. Δεν έχω μάθει να είμαι απατεώνας. Δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να πληρώσω το νοίκι μου, έμεινα και άνεργος», λέει περιγράφοντας την περιπέτειά του.

«Το πρώτο βράδυ στο δρόμο ήταν αρκετά δύσκολο. Με τρόμαξε. Έκανα το λάθος και νόμιζα ότι δεν θα αντιμετωπίσω ποτέ το πρόβλημα των αστέγων. Όμως, συνέβη. Και πιστεύω ότι είναι πολύ εύκολο να βρεθείς από το ένα άκρο στο άλλο», συνεχίζει.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δε ζήτησε τη βοήθεια κανενός. Άλλωστε, πιστεύει πως εκείνος είναι το πρόβλημα. «Πάντα υπάρχουν και φίλοι και γνωστοί, απλώς δε θέλω να επιβαρύνω», συμπληρώνει. Και προσθέτει: «Ψάχτηκα και ψάχνομαι για δουλειά. Πάντα θα θέλω να κάνω μεροκάματα», καταλήγει.

newsbeast.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.