Ένοχη σιωπή Σαμαρά ενώ διασύρεται η Ελλάδα και κινδυνεύει το Αιγαίο!


Πρόλογος ιστολογίου: Μετά τον πρόσφατο πνιγμό των λαθρομεταναστών στο Αιγαίο, απαιτείται να τεθούν ορισμένα πολύ σοβαρά ζητήματα επί τάπητος. Φυσικά και πάνω από όλα, ο χαμός ανθρώπων είναι ένα γεγονός που θλίβει τους πάντες. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να σημειωθούν κάποια δεδομένα, τα οποία -για άγνωστο λόγο- αποκρύπτονται από όλους εκείνους που θέλουν να “θάψουν” τους λιμενικούς.

Αρχικά, θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι τις τελευταίες ημέρες είχαμε μία “καταιγίδα” εισρροής λαθρομεταναστών από το Αιγαίο. Μάλιστα, σε μία περίπτωση (Ρόδος) συνελήφθη συνεργάτης των μεταφορέων, τούρκος πολίτης με ρουμανικό διαβατήριο, ο οποίος παρίστανε τον… συγγραφέα.

Επίσης, πρέπει να τονιστεί πως αποτελεί πάγια τακτική των λαθρομεταναστών (παίρνουν τις κατάλληλες εντολές από τους τούρκους μεταφορείς τους) η βύθιση του σκάφους μεταφοράς τους, προκειμένου να εξαναγκαστεί το Ελληνικό Λιμενικό στην περισυλλογή και “διάσωσή” τους.
Η συχνότητα εισόδου των λαθρομεταναστών απασχολεί το Λιμενικό, όμως οι συνεχείς αλλαγές πλεύσης και προσέγγισης των ελληνικών νησιών και βραχονησίδων, απασχολεί τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αφού έχει δοθεί η εντύπωση απόπειρας εύρεσης “τυφλών σημείων” διέλευσης σκαφών και αποβίβασης από αυτά… Γι αυτό τον λόγο, η ΕΥΠ βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να διαπιστώσει συνεργάτες που δρουν μέσα από τα νησιά και λειτουργούν (αναγνώριση, καθοδόγηση πλωτών μέσων κ.α.) με διάφορες ταυτότητες εντός της Ελλάδας.

Όμως, το πλέον σημαντικό γεγονός, που αποκρύπτεται αλλά τείνει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και -πιθανής αλλαγής του σημερινού στάτους στο Αιγαίο- είναι το ότι διακυβεύεται το δικαίωμα της Ελλάδας στην Έρευνα και Διάσωση στο Αιγαίο. Σε περίπτωση που η Ελλάδα κριθεί ως μη κατάλληλη, τότε την ευθύνη αυτή θα αναλάβει η Τουρκία, η οποία θα φροντίσει να “γεμίσει” το Αιγαίο με ναυτικά σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής αλλά και του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, καθώς και με ειδικά αεροσκάφη και ελικόπτερα για Έρευνα και Διάσωση…

Τα πολιτικά περιττώματα (τύπου Μούζνιεκς) αποσκοπούν ακριβώς σε αυτό. Δηλαδή, στην απώλεια εκ μέρους της Ελλάδας στην Έρευνα και Διάσωση στο Αιγαίο, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά  τα αποτελέσματα μίας τέτοιας αλλαγής, τα οποία θα θίξουν ανεπανόρθωτα και εις βάρος τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας επί του Αιγαίου, το οποίο θα μετατραπεί σε ένα “μικτό” (ή γκρίζο) αρχιπέλαγος.

Πριν, λοιπόν, κάποιοι καταγράψουν με περίσσια ανευθυνότητα τον ανθρωπισμό τους, καλό θα είναι να σκεφτούν όλα τα ανωτέρω, αλλά -κυρίως- να απαντήσουν σε ένα βασικό ερώτημα:

Αφού οι Έλληνες λιμενικοί είναι φονιάδες, τότε γιατί δεν έπνιξαν όλους τους λαθρομετανάστες, αλλά διέσωσαν κάποιους κι έτσι επέτρεψαν να υπάρχουν μάρτυρες του εγκλήματος οι οποίοι θα κατέθεταν για το έγκλημα από το οποίο διασώθηκαν από τους ίδιους τους “εγκληματίες”;

Κωνσταντίνος

 

Ανύπαρκτος ο Σαμαράς, επιτρέπει δια της απουσίας του τον διασυρμό της Ελλάδας και του Λιμενικού Σώματος

 

Δεν έχει τέλος στην παρανοϊκή χώρα που έχουμε την τύχη να ζούμε, το «αυτομαστίγωμα»… αυτή τη φορά με το θέμα της τραγωδίας κοντά στο Φαρμακονήσι, όπου έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους μικρά παιδιά… Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης περνάει την εικόνα ότι τους βούλιαξε το Λιμενικό Σώμα που έσπευσε να βοηθήσει όταν χάλασε η μηχανή της βάρκας και είχε μείνει ακυβέρνητο, ενώ ο καιρός διαρκώς χειροτέρευε.

 

 

Ερώτημα θέσαμε και εμείς από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο, ο χάρτης που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα για τη θέση του πλωτού μέσου που είχε αποσταλεί, ξεκαθαρίζει διαφορετικά την υπόθεση. Εκτός κι αν επιθυμεί κανείς να τεκμηριώσει ότι είναι πειραγμένος! Όμως, η λάσπη που εκτοξεύεται κατά της χώρας και των υπηρεσιών ασφαλείας μένει! Και υπάρχουν ηλίθιοι που μιλούν για προμελετημένο έγκλημα!

 

 

Αλήθεια, ήταν όπως μαθαίνουμε μόλις τέσσερα άτομα πάνω στο σκάφος του Λιμενικού, ο ένας στο τιμόνι; Πήρε φωτιά ο αριστερός κινητήρας του ελληνικού σκάφους, ναι ή όχι; Εάν ναι, θα ζητήσουν συγνώμη όσοι τώρα βυσοδομούν;

 

 

Η κατηγορία ότι τους ρυμουλκούσαν προς τα παράλια της Τουρκίας, απλώς δεν ισχύει! Γιατί το είπαν οι επιβαίνοντες; Διότι πιθανόν μέσα στον πανικό και την αγωνία τους έχασαν τονπροσανατολισμό τους. Εν σημαίνει ότι οι τραγικοί επιβαίνοντες είπαν ψέματα, είπαν αυτό που πίστευαν, μόνο που απλώς δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά περιστατικά!

 

 

 

Ακόμα πιο σημαντικό όμως, είναι το ότι έχει προκύψει ξεκάθαρα το πως έγινε η ανατροπή του ξύλινου πλοιαρίου – σαπιοκάραβου με το οποίο ο Τούρκος δουλέμπορος τους μετέφερε, έχοντας μάλιστα, σύμφωνα με καταθέσεις, οδηγία να του βάλει φωτιά πλησιάζοντας σε ελληνική ακτή…

 

 

Έπεσαν δύο στη θάλασσα, κι ενώ οι άνδρες του Λιμενικού τους φώναζαν απελπισμένα να μην κινηθούν από τις θέσεις τους ώστε να μπορούν να τους διασώσουν, είτε ενστικτωδώς είτε λόγωαδυναμίας κατανόησης της διαταγής, έσπευσαν όλοι στη μια πλευρά του σκάφους, με αποτέλεσμα την ανατροπή που εξελίχθηκε σε ανείπωτη τραγωδία.

 

 

Αποτέλεσμα, οι άνδρες του Λιμενικού, αντί να έχουν να διασώσουν δύο άτομα, βρέθηκαν σε απελπιστική κατάσταση, αφού το σαπιοκάραβο βυθίστηκε σε χρόνο ρεκόρ, παρασέρνοντας στον υγρό τάφο όσους για λόγους ασφαλείας βρίσκονταν μέσα και δεν μπορούσαν έστω να επιχειρήσουν να κολυμπήσουν…

 

 

Αυτή είναι η τραγωδία, η οποία διπλασιάζεται, καθώς οι περισσότεροι υιοθετούν άκριτα τις εύκολες κατηγορίες που εκστομίζονται από διάφορες πλευρές, αποκαλύπτοντας αρνητική προδιάθεση απέναντι στις ελληνικές αρχές που βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν μια κατάσταση που υπερέβαινε τις δυνάμεις τους και τις δυνατότητες των μέσων που είχαν στη διάθεσή τους.

 

 

Αναμένουμε, σύντομα από την κυβέρνηση Σαμαρά, μόλις διαμορφώσει τελική άποψη για το τι συνέβη, να βγει δια στόματος του ιδίου του πρωθυπουργού καινα καταγγείλει τον ανεκδιήγητο Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, που έκανε τόσο βιαστικά λόγο για «υπόθεση αποτυχημένης μαζικής απέλασης».

 

 

Στο ίδιο μήκος και η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας που υιοθετεί άκριτα τις μαρτυρίες των διασωθέντων και καταγγέλλει «σκανδαλώδη έλλειψη σεβασμού προς την ανθρώπινη ζωή την οποία δείχνουν συνοριοφύλακες»! Η Διεθνής Αμνηστία ζητά τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για το περιστατικό, καλώντας τις ελληνικές αρχές «να φέρουν στο φως τις συνθήκες υπό τις οποίες χάθηκαν ζωές και να ασκήσουν δίωξη στους υπαιτίους».

 

 

Ο Αντώνης Σαμαράς, έχει προσωπική ευθύνη να διαμορφώσει άποψη και εάν οι Λιμενικοί έχουν σφάλει να ακολουθήσουν διώξεις. Αν όμως τα πράγματα είναι έτσι όπως φαίνονται από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, έχει χρέος να καθαρίσει το όνομα όχι του Λιμενικού – Ακτοφυλακής, αλλά την ίδιας της Ελλάδας από τις βαριές κατηγορίες που της αποδίδονται. Ποιος θα μας προστατεύσει;

 

Πηγή Defence-Point

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.