Γροθιές στην Τουρκική Βουλή


Μίλησαν οι μπουνιές στη Βουλή

Κατά την συνεδρίαση της βουλής ο βουλευτής του ΑΚΡ – Κωνσταντινούπολης Οκτάι Σαράλ και ο αντιπρόεδρος του CHP Μπουλέντ Τεζτζάν γρονθοκοπήθηκαν. Οι βουλευτές του CHΡ εγκατέλειψαν ομαδικά την αίθουσα συνεδριάσεων. Ο Τεζτζάν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Κάποιοι βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP Μουχαρέμ Ιντζέ σηκώθηκαν και λέγοντας πως εδώ υπάρχει θέμα εκφοβισμού, ζήτησαν τον λόγο.

Μετά από αυτό βουλευτές του ΑΚΡ αντάλλαξαν κουβέντες με βουλευτές του CHP. Τότε ο βουλευτής του ΑΚΡ-Κωνσταντινούπολης Οκτάι Σαράλ σηκώθηκε και κατευθυνόμενος στα έδρανα του CHP προς τους βουλευτές με τους οποίους είχε ανταλλάξει κουβέντες, έριξε μπουνιά στον Τεζτζάν.

Ο Τεζτζάν τότε έβγαλε τα γυαλιά του και προσπάθησε να ανταποδώσει προς τον Σαράλ.

Το μπουνίδι το διέκοψαν άλλοι βουλευτές που μπήκαν στη μέση. Βουλευτές του ΑΚΡ απομάκρυναν από εκεί τον Σαράλ.

Μετά από αυτό ο αντιπρόεδρος της βουλής διέκοψε τις εργασίες. Για λίγο η ένταση συνεχίστηκε. Στο μεταξύ Ο Τεζτζάν μεταφέρθηκε στο ιατρείο και ακολούθως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Πηγή Εφ. Ραντικάλ 23/1/2014

Μετάφραση “Τουρκικά Νέα

Νέες διώξεις από τον Ερντογάν

470 διευθυντές, υποδιευθυντές και υπάλληλοι απομακρύνθηκαν. Συνεχίζονται οι απομακρύνσεις αστυνομικών από τις θέσεις τους, απομακρύνσεις που άρχισαν μετά από την επιχείρηση της 17/12. 470 διευθυντές, υποδιευθυντές και υπάλληλοι της αστυνομίας Άγκυρας μετατέθηκαν. Ενώ δύο γενικοί υποδιευθυντές, 10 διευθυντές και υποδιευθυντές τμημάτων από την αστυνομία Σμύρνης μετατέθηκαν σε άλλα μέρη.

Σχόλιο ιστολογίου: Αυτή η Βουλή πόσο μπορεί να αντέξει; Ή μήπως τα “επεισόδια” αυτά προετοιμάζουν μία επανάκαμψη των στρατιωτικών, για να “σταματήσουν την Τουρκία από το δρόμο του χάους”; Ερώτηση καταθέτω, με τη βεβαιότητα πως πλησιάζει ο καιρός της εισόδου των στρατηγών στην τουρκική Βουλή και της έναρξης μίας “ιδιαίτερης” περιόδου στην Τουρκία και όχι μόνο…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.