Ιγνατίου: Πολιτικοί “νάνοι” γκρίζαραν τα Ίμια


 Mihalis-Ignatiou

Τα γεγονότα των Ιμίων, τότε που τον Ιανουάριο του 1996 η Ελλάδα υπέστη μια ταπεινωτική εθνική ήττα επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, ανακαλεί στη μνήμη με το σημερινό άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής” ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Ο έγκυρος δημοσιογράφος, που έχει αναφερθεί και μέσω βιβλίου του στα γεγονότα εκείνης της περιόδου, σημειώνει μεταξύ άλλων για τις ευθύνες του Κώστα Σημίτη και του τότε υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου:

“Πέρασαν 18 χρόνια από την κρίση των Ιμίων, όταν οι τότε πολιτικοί ηγέτες αποδείχτηκαν “νάνοι”, αποδεχόμενοι διπλωματική ήττα και “γκριζάροντας” μια περιοχή του Αιγαίου που αποτελεί ελληνικό έδαφος.

Ο τότε πρωθυπουργός προτίμησε, χωρίς δεύτερη κουβέντα, τη διπλωματική λύση, ακόμη και αν αυτή αποδείχτηκε όχι καλή για τα ελληνικά συμφέροντα.

Ο κ. Πάγκαλος κατηγορήθηκε από όλους για τη συμφωνία των Ιμίων, και αποχώρησε από την πολιτική με το στίγμα της απόσυρσης της σημαίας. Την ευθύνη για τη “γκριζοποίηση” ελληνικού εδάφους έπρεπε να αναλάβει μαζί του και ο τότε πρωθυπουργός.

Διότι, όσοι τον γνωρίζουν διαβεβαιώνουν ότι δεν θα άφηνε ποτέ τον υπουργό Εξωτερικών, και δη τον Πάγκαλο, να κάνει του κεφαλιού του”, σχολιάζει μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Ιγνατίου με το άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής”.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.