Έχουν βάλει στο μάτι το Καστελόριζο…Οι Τούρκοι μας κλέβουν ενέργεια


Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Την ώρα που η Ελλάδα δεν τολμάει να χαράξει τη δική της ΑΟΖ σε Ιόνιο και Αιγαίο, οι Τούρκοι προχωρούν με τους Γερμανούς σε έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, με στόχο τα πλούσια κοιτάσματα ένυδρου μεθανίου, που υπάρχουν και στην περιοχή του Καστελλόριζου.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μία γερμανο-τουρκική συνεργασία έρευνας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, κοντά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η έρευνα αυτή γίνεται με συμμετοχή επιστημόνων από το γερμανικό πανεπιστήμιο της Βρέμης (Τμήμα Θαλασσίων Περιβαλλοντικών Επιστημών) και του πανεπιστημίου Ντοκούτ Εϊλούν της Σμύρνης.

Το γεγονός επιβεβαιώνει με δήλωσή του στο Newsbomb.gr ο Γερμανός καθηγητής Γκέρχαρτ Μπόχρμαν του πανεπιστημίου της Βρέμης, ο οποίος αποκαλύπτει μάλιστα ότι το πρόγραμμα με τους Τούρκους ξεκίνησε το 2002 και υλοποιείται από γερμανικό ερευνητικό σκάφος, στο οποίο επιβαίνουν και Τούρκοι επιστήμονες.

Δηλαδή εδώ και 12 χρόνια γίνονται έρευνες για υδρίτες (που είναι η πρώτη πηγή του φυσικού αερίου) και μάλιστα πολύ κοντά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά το θέμα δεν απασχολεί (ή μήπως κρύβεται;) από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από την ΕΕ αλλά και από γερμανικά και τουρκικά κεφάλαια ιδιωτών.

Επιστημονικές μελέτες που έχει στην κατοχή του το newsbomb.gr έχουν δείξει ότι η ελληνική ΑΟΖ νότια της Κρήτης και στο Αιγαίο κοντά στο Καστελλόριζο, έχει τα υψηλότερα αποθέματα υδριτών μεθανίου ολόκληρης της Ευρώπης, που είναι η πηγή ενέργειας του μέλλοντος και σε αυτά τα αποθέματα κρύβονται τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου.

newsbomb

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.