Πού τους βρήκαμε;


Ο εισπράττων μεσιτείας από την αγορά υποβρυχίων και πυραύλων και καταδικασθείς εις εικοσαετή ειρκτή, πνίγεται στο δίκιο του και φωνάζει ότι «πρέπει να φέρουν πίσω στην Ελλάδα τα κλεμμένα οι καταχραστές του Δημοσίου»!
Ο μοιράζων άνευ εγγυήσεων δάνεια εκατομμυρίων από τα χρήματα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και απελαθείς εκ Τουρκίας, δηλώνει ότι επιστρέφει «οικειοθελώς» στην Ελλάδα και ότι διώκεται πολιτικώς λόγω φιλίας του με πρώην πρωθυπουργό!
Και εμείς, οι πολίτες της χώρας με τον γαλανό ουρανό και τα απέραντες παραλίες δεν ξέρουμε δεν ξέρουμε εάν αυτά συμβαίνουν στην πραγματικότητα ή βλέπουμε κάποιο κακό όνειρο που δεν είναι υποχρεωμένο να ακολουθεί τη λογική.

Εκεί που νομίζουμε ότι έχουν αποκαλυφθεί πλέον όλες οι απάτες που έγιναν κατά τις τελευταίες δεκαετίες, όλο και νέα κεφάλαια ανοίγουν στον τομέα των καταχρήσεων εις βάρος του Δημοσίου.
Αναρωτάται κανείς που βρήκαμε τόσους «ευφυείς» συμπολίτες μας και τους αναθέσαμε είτε μας κυβερνούν, είτε να διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα;
Βέβαια σε κάθε χώρα, σε κάθε τομέα της πολιτικής, της κοινωνίας, της επαγγελματικής απασχόλησης, υπάρχουν και αυτοί που παραβαίνουν το νόμο.
Θα πίστευε κανείς ότι οι τελευταίοι αποτελούν μειοψηφία. Στην δική μας περίπτωση, όμως, φαίνεται ότι οι πολλοί είναι παραβάτες και οι λίγοι είναι απλώς θύματα.
Μόνο έτσι δικαιολογείται γιατί τόσοι πολλοί επί τόσα χρόνια είτε εκλέγοντο επανειλημμένα από τον ίδιο τον λαό για να αναλάβουν την διακυβέρνηση του τόπου, είτε τους εμπιστεύουντο οι κεβερνώντες και τους διόριζαν να διαχειριστούν κεφάλαια εκατομμυρίων δημοσίου χρήματος.

Τίθεται σήμερα το εύλογο ερώτημα: Μα καλά, δεν βρέθηκε κανένας χρηστός άνθρωπος για να διορισθεί σε κάποια από τις θέσεις όπου χρειάζεται να υπάρχει διαφάνεια στις πράξεις τους; Τον τάδε πήγαν και βρήκαν; Ανέθεσαν στον λύκο να φυλάει τα πρόβατα;
Όταν όμως οι λύκοι που τριγυρίζουν είναι περισσότεροι από τα λυκόσκυλα, γίνονται λάθος επιλογές.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι βρίθει η κοινωνία μας από λύκους. Και έτσι την έχουμε πάθει αφενός εμείς οι ψηφοφόροι, που δεν φανταζόμαστε πόσο πολλοί είναι οι λύκοι και πάμε και ρίχνουμε στην κάλπη την ψήφο μας υπέρ σκάρτων υποψηφίων και αφετέρου οι κυβερνώντες που περιστοιχίζονται από λύκους, δεν έχουν την ικανότητα να το αντιληφθούν και τους διορίζουν επιπολαίως σε θέσεις εμπιστοσύνης.
Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει βούληση είτε στην ψήφο, είτε στον διορισμό.

Οι αποκαλύψεις των παρανομιών που έχουν επιτελεσθεί κατά τα χρόνια της μεταπολιτεύσεως, είναι κάτι σαν τον σεισμό στην Κεφαλονιά. Εκεί που νομίζουμε ότι έχει λήξει το φαινόμενο, και ότι ο πρώτος σεισμός ήταν ο κύριος, έρχεται νέος σεισμός με την ίδια ένταση γα να μας ταράξει.
Άγνωστο για πόσο διάστημα θα συνεχιστεί η ακολουθία των μετασεισμών στην Κεφαλονιά, όπως και άγνωστον υποψιαζόμαστε ότι παραμένει πόσες αμαρτίες του παρελθόντος θα βγουν στην επιφάνεια και θα μας κάνουν να χάσουμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας.
Πόσων ρίχτερ δονήσεις θα προκαλέσει άραγε ακόμη ο Εγκέλαδος της διαφθοράς;

Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.