Και οι πέντε έσσονται… τέσσερις!


γραφει ο αρισταρχος

Ύστερα τα χέρια όλοι ψηλά για Θεϊκή βοήθεια και ικεσία

olympicsΑρχαίο Πνεύμα αθάνατο, αγνέ πατέρα
του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού,
κατέβα, φανερώσου κι άστραψε εδώ πέρα
στη δόξα της δικής σου γης και τ’ ουρανού…

Ο Ολυμπιακός ύμνος γράφτηκε από τον Κωστή Παλαμά το 1896 στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες και μελοποιήθηκε από τον Σαμαρά..

Οι πέντε εμπλεκόμενοι χρωματιστοί κύκλοι στην Ολυμπιακή σημαία επινοήθηκαν από το ιδρυτή των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων τον Γάλλο Baron Pierre De Coubertin το 1914 αλλά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1920 στους Ολυμπιακούς της Αμβέρσας(Βέλγιο) λόγω του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Αναπαριστούν τις πέντε ηπείρους που συνδέονται μεταξύ τους αδελφικά. Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα των Ολυμπιακών αγώνων από γέννησής τους το 776πΧ.

Ξεκινώντας λοιπόν από αριστερά με το μπλε χρώμα για την Ευρώπη, το κίτρινο για την Ασία, τον μαύρο για την Μαύρη ήπειρο-Αφρική, το πράσινο για την Ωκεανία(Αυστραλία) και τέλος το κόκκινο για την Αμερική. Πιθανόν να είχε υπ’ όψιν του τα χρωματικά γένη των ηπείρων αλλά μάλλον αναπαριστά τα χρώματα των περισσοτέρων σημαιών του κόσμου.

Στην έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του Sochi ξεκίνησαν σαν πέντε νιφάδες χιονιού και άρχισαν να μεγαλώνουν μετασχηματιζόμενες σε τεράστιους λευκούς κύκλους αναπαριστώντας επακριβώς τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους αλλά…

olympics1Ο τελευταίος δεν μετεξελίχτηκε σε κύκλο ποτέ και παρέμεινε μια νιφάδα χιονιού ξεκομμένη από τους άλλους τέσσερις λευκούς κύκλους αλλά… Ασχέτως χρώματος ο τελευταίος κύκλος πάντα ανήκει στο κόκκινο, στην Αμερική.

Τι να πω και τι να σκεφτώ. Όλα προς δόξα των συνωμοτών και της αχαλίνωτης συνωμοσιολογίας. Ας υποθέσει ο καθένας ότι θέλει. Εγώ θέλω οι αγώνες αυτοί να είναι η επιβολή για ειρήνη σε όλο τον κόσμο και όχι μονάχα για 16 ημέρες. Είναι γελοίο στον εικοστό πρώτο αιώνα να υπάρχουν πόλεμοι, νεκροί, ανάπηροι, πρόσφυγες, πεινασμένοι, καταπιεσμένοι.

Έτσι δεν περπατάει τίποτε. Το 2014 θα είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Ύστερα τα χέρια όλοι ψηλά για Θεϊκή βοήθεια και ικεσία. Τι άλλο;

 

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.