ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Η θολή ατζέντα για το Κυπριακό


Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών υποβάθμιζε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αρχηγό της ελληνοκυπριακής κοινότητας της Κύπρου. Την ίδια μέρα τουρκικό πολεμικό πλοίο εισέβαλε στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και εκδίωξε νορβηγικό πλοίο που έκανε έρευνες για λογαριασμό της γαλλικής TOTAL.

Οι επί των δημοσίων σχέσεων του κ. Αναστασιάδη διέρρευσαν ότι ήταν ένας πολύ θυμωμένος άνθρωπος και Πρόεδρος. Με εντολή του, ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης έκανε διαβήματα παντού, τόσο για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μπαν κι Μουν, όσο και για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και απειλές της Τουρκίας.

Ομως, έφτανε ένα ταξίδι της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ στην Αθήνα και τη Λευκωσία για να «συμμορφωθεί» ο κ. Αναστασιάδης και να ακολουθήσει τις οδηγίες. Αίφνης, ξέχασε τα πάντα, του πέρασε ο θυμός, και χωρίς την παραμικρή πίεση είπε στην Αμερικανίδα αξιωματούχο ότι δέχεται να λάβει μέρος σε διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Ηταν ακόμα μία κακή απόφαση από τον «Πατριάρχη του Ναι» (στο σχέδιο Ανάν), ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο «σφράγισε» το τραγικό λάθος του προκατόχου του, Δημήτρη Χριστόφια, για την οικονομία. Και ενώ γνωρίζει πως η οικονομία καταρρέει, εισέρχεται σε διάλογο, ο οποίος έχει μόνο ένα στόχο: την επίλυση του Κυπριακού με τρόπο που θα ελέγχει απόλυτα το νησί η Τουρκία.

Το τελευταίο διάστημα ο κ. Αναστασιάδης αναλώθηκε σε αγώνα για να πείσει τον λαό ότι έδινε μάχες στο εξωτερικό για μία δίκαιη λύση του Κυπριακού. Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και αποδεχθεί διάλογο με ανοικτό το μείζον θέμα της μίας κυριαρχίας, είναι φανερό ότι η «ατζέντα» του για το Κυπριακό δεν έχει αλλάξει ποτέ.

Αποδέχεται την όποια μεσοβέζικη λύση του προσφέρουν. Εχει συμμαχήσει πάλι με δυνάμεις στο εξωτερικό, οι οποίες δεν δείχνουν το παραμικρό ενδιαφέρον για τον λαό της Κύπρου. Μόνο για τα στρατηγικά τους συμφέροντα. Οι άνθρωποι, οι Ελληνες που ζουν στο νησί εδώ και χιλιάδες χρόνια, είναι ένα μηδενικό, ένα τίποτα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν αποδείξει στην πορεία των ετών μια γνήσια αγάπη για την πατρίδα τους. Πολέμησαν άπειρες φορές. Και έχασαν μόνο όταν τους πρόδωσε η χούντα των Αθηνών.

Τον Απρίλιο του 2004 η Αμερική του Τζορτζ Μπους και του Ντικ Τσέινι, με τους δικούς της στη Λευκωσία, τις Βρυξέλλες και την Αθήνα -δυστυχώς και ένα μέρος της Αριστεράς- επιχείρησε να επιβάλει το σχέδιο Ανάν στον Ελληνισμό του νησιού. Απείλησε και εκβίασε. Εχασε ο Μπους επειδή ο λαός δεν φοβήθηκε. Οι Ελληνοκύπριοι δεν πρέπει να φοβηθούν ούτε τώρα…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.