Ψηλαφώντας τη δημόσια ηθική τους


Νικολαϊδης ΘανάσηςΤου Θανάση Νικολαΐδη

Α. ΛΕΓΑΜΕ, λοιπόν, για την τηλεοπτική μας καθημερινότητα. «Μορφωτική», «ψυχαγωγική» και με κάποιους κίναιδους ανάμεσα σε «θεές» να…προωθούν το σινάφι τους. Με σφήνα καμουφλαρισμένους αλήτες και μακιγιαρισμένες ως το λαιμό, που «διδάσκουν» δείχνοντας το δρόμο σε κοριτσόπουλα και αγόρια για το «πονηρό το μονοπάτι».

ΒΛΕΠΕΙΣ σκηνές και ακούς ατάκες που παραπέμπουν σε…οίκο ανοχής. Και τι μας…φταίνε οι «300»; Δεν είδαν και δεν άκουσαν για την παρελαύνουσα αλητεία στο «γυαλί» των παντοδύναμων καναλαρχών, δεν ψηφίζουν νόμο να τους «καρυδώσουν». Υπάρχει το ΕΡΣ, σου λέει, με τα (σποράδην) πρόστιμα. Αυτό θέλουν και τα (μεγαλο)κάναλα. Για να τα καλύψουν με τη διαφήμιση δευτερολέπτων και ξανά προς τη…δόξα. Τιμωρία είναι να του σφραγίσεις το κανάλι. Να το κλείσεις για μέρες ή μήνα κι ας μείνουν άεργοι οι «λειτουργοί» του. Δεν τους νοιάστηκε το αφεντικό (για τη τσέπη του), γιατί να τους νοιαστούμε ‘μεις (για τη δημόσια ηθική);

Β. ΔΕΝ αντιδρούν ομαδικά και…νομοθετικά, δεν ξεσηκώνονται οι «300» για το ΑΙΣΧΟΣ των διοδίων. Δεν τολμούν, μην…εξαπατήσουν (μεγαλο) εργολάβους. Οι νομοθέτες μας που «εξαπάτησαν» τον κοσμάκη με νόμους ληστρικούς και αναδρομικής ισχύος, ενίοτε και αντισυνταγματικούς. Κι αν δεν ξαναείδαμε τον…Παναγή (Σουφλιά) που υπέγραψε, βλέπουμε τον κ. Χρυσοχοΐδη ψευδόμενο (πως τα διόδια δεν αυξάνονται), χωρίς να παραιτείται.

ΩΣΤΟΣΟ, μην εφησυχάζουν οι κυβερνώντες, μην αδρανούν οι «300». Αν δεν «κάηκε η Αθήνα», καίγονται στέγαστρα κι είναι δείγμα και προειδοποίηση. Να δεις που θα τους «ρίξουν» τα διόδια και δεν το…υποψι΄ζονται. Κι αν θέλει ο κ. Τσίπρας να κυβερνήσει, του αρκεί μόνο αυτό να υποσχεθεί. Πως θα τα καταργήσει! Για λόγους κρίσης και τουρισμού. Μέχρι οι δρόμοι μας να γίνουν…ευρωπαϊκοί.

Γ. ΤΙ θα αποφέρει εκλογικά «κέρδη» στους πολιτικούς μας, λυσσασμένους για έδρα και καριέρα; Η φλυαρία τους κι η μόστρα στο «γυαλί»; Τους αφήνουμε να ροκανίζουν τον προεκλογικό τους χρόνο. Εμείς ζητούμε και απαιτούμε αποκαλύψεις. Με τα (πραγματικά) τους «πόθεν έσχες» στη φόρα, ονόματα ελβετοκαταθετών του σιναφιού τους και «ποινές» με αποκλεισμούς. Νόμο για τον αυτοέλεγχο των οικονομικών τους. Να συναινέσουν για βιβλιάρια, καταθέσεις και ακίνητα. Για να ψηλαφίσουμε την (πολιτική) ηθική τους με στοιχεία, πριν τους χαρίσουμε την ψήφο μας.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.