Ομιλία Γεωργίου Πάλμου στην Θήβα με θέμα τις Πυραμίδες


Γιώργος Πάλμος: «Η Πυραμίδα του Αμφείου και γενικότερα οι Πυραμίδες της Ελλάδας είναι παλαιότερες των Αιγυπτιακών. Εμείς πήγαμε και φτιάξαμε τις Πυραμίδες της Αιγύπτου».«Δεν μπορεί εμείς οι πρωτεργάτες να έχουμε κλειστές τις Πυραμίδες και άλλοι να τις προβάλουν σε βαθμό που τους χαρακτηρίζει σαν χώρα» είπε ο κ. Πάλμος αναφερόμενος στις Πυραμίδες της Αιγύπτου, κατά κύριο λόγο.

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία παρακολούθησαν όσοι παραβρέθηκαν στην ημερίδα του Συλλόγου “Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας”, στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Θηβαίων.

Ο κ.Γιώργος Πάλμος αναφέρθηκε στην Πυραμίδα του Αμφείου και ταυτίστηκε με τις απόψεις του κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου, ο οποίος ανακάλυψε την Πυραμίδα του Αμφείου στην διάρκεια της θητείας του σαν έφορος αρχαιοτήτων στην Θήβα.

Τόνισε ότι είμαστε οι παγκόσμιοι πρωτεργάτες των Πυραμίδων, παγκοσμίως, και πρέπει η Πυραμίδα της Θήβας να βγει στο φως και να γίνει ένα επισκέψιμο μνημείο όπως συμβαίνει και στις Πυραμίδες της Αιγύπτου.

Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων, ενώ προβλήθηκε σχετικό βίντεο.

Ο κ. Γιώργος Πάλμος, δεσμεύτηκε να προβάλει την Θήβα και την Πυραμίδα μέσα από τις εκπομπές του και άρθρα του σε εφημερίδες, ενώ τόνισε την ιδιαίτερη σχέση και συνεργασία που έχει με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, η οποία μπορεί να φανεί χρήσιμη στην ανάδειξη και προβολή της Πυραμίδας του Αμφείου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου “Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας” κ.Γιώργος Πέππας, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους και την στήριξη τους στις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Ευχαρίστησε τον κ.Πάλμο για την παρουσία του στη Θήβα και την ενημέρωση που προσφέρει στους πολίτες για την Πυραμίδα, αυτό το σημαντικό μνημείο της πόλης μας που δεν έχει την καλύτερη τύχη μέχρι τώρα, ενώ αναφέρθηκε στην απουσία της προϊσταμένης της Θ’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Θήβας κ. Αλεξάνδρας Χαραμή.

Παρουσίασε τον υποψήφιο Δήμαρχο Θηβαίων κ. Γιώργο Κατσέλη του οποίου οι απόψεις ταυτίζονται με τις απόψεις του Συλλόγου, και του έδωσε τον λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό, ενώ ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο και μέλος του Συλλόγου κ. Αντρέα Χατζησταμάτη για την παρουσία του.

Νίκος Χατζηδούρος

thivapost
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.