Στο δεύτερο γύρο Σακελλαρίδης – Κασιδιάρης αν…


spiliotopoulos-kaklamanis-630x400Aπό χθες άρχισε να ενισχύεται σοβαρά το σενάριο για συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των εκλογών για το Δήμο της Αθήνας του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ (Σακελλαρίδης) από το ένα μέρος και του υποψηφίου της ΧΑ (Κασιδιάρης) από το άλλο.

Το σενάριο αυτό άρχισε να ενισχύεται από χθες, έπειτα από την ανακοίνωση δύο υποψηφιοτήτων από την πλευρά της ΝΔ. Μιας επίσημης (Σπηλιωτόπουλος) και μιας «αντάρτικης» (Κακλαμάνης). Ταυτόχρονα ο Β. Πολύδωρας, πρόεδρος του νέου κόμματος της πατριωτικής Δεξιάς «ΕΝΩΣΗ», θα προτείνει την Αλεξία Έβερτ και σε εναλλακτική περίπτωση, σκέφτεται να στηρίξει την υποψηφιότητα Κακλαμάνη. Πέρα όμως και από αυτό, υποψηφιότητα ανακοίνωσε και ο Καπερνάρος από την πλευρά των ΑΝΕΛ. Αν στις υποψηφιότητες αυτές προσθέσουμε και την υποψηφιότητα Κασιδιάρη, τότε έχουμε τέσσερις ή και πέντε υποψήφιους από τον ευρύτερο Κεντροδεξιό χώρο.

Το σενάριο λοιπόν λέει ότι, από την πλευρά της Κεντροαριστεράς, κατά πάσα πιθανότητα, θα περάσει στον δεύτερο γύρο ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα από την πλευρά της Κεντροδεξιάς, τα πάντα θα κριθούν από τις ψήφους που θα κόψει ο Κακλαμάνης από τον Σπηλιωτόπουλο. Αν το ποσοστό που θα του αφαιρέσει είναι σημαντικό, τότε δεν θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο ο Σπηλιωτόπουλος και στη θέση του θα περάσει μάλλον ο Κασιδιάρης.

Τι θα γίνει μετά στον δεύτερο γύρο, όταν ολόκληρη η Κεντροδεξιά της Αθήνας θα έχει να επιλέξει μεταξύ ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον να το δούμε. Όλα λοιπόν θα παιχτούν στο ποσοστό που θα καταφέρει να αποσπάσει ο Κακλαμάνης από τον Σπηλιωτόπουλο.

Πέτρος  Χασάπης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.