Αν αυτό δεν το σπάσουμε η Ελλάδα δεν έχει μέλλον.


Στην Ελλάδα έχουμε, από το ένα μέρος μια διαπλεκόμενη πολιτικοοικονομική ολιγαρχία και από το άλλο μια κοινωνία εντελώς απομονωμένη, ασυντόνιστη, διαιρεμένη και χωρίς καμία δυνατότητα παρέμβασης.

Μια κοινωνία που όχι μόνο δεν έχει τη δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης, αλλά ούτε καν τη δυνατότητα οικονομικής αυτενέργειας και ανάπτυξης, αφού τα πάντα καθορίζονται γραφειοκρατικά από την ολιγαρχία και προς όφελος της τελευταίας.

Το πολιτικό προσωπικό, ως μέρος της διαπλεκόμενης πολιτικοοικονομικής ολιγαρχίας, ανεξαρτήτως κομμάτων και ψεύτικων ιδεολογημάτων, που πασάρονται για την εξαπάτηση του κόσμου, αισθάνεται ψυχολογικά ως μια ενιαία ομάδα ενάντια σε οποιοδήποτε άνοιγμα στην κοινωνία, που θα του στερήσει μέρους της εξουσίας του.

Η ηδονή της εξουσίας, σε συνδυασμό με 1) την υπερσυγκεντρωμένη ανεξέλεγκτη και απεριόριστη εξουσία που διαθέτει το πολιτικό προσωπικό, 2) την εξασφάλιση του ακαταδίωκτου, 3) τη δυνατότητα ισόβιας και κληρονομικής παρουσίας και 4) τη δυνατότητα απεριόριστου πλουτισμού και σκανδαλωδών προνομίων, αποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέϊλ, το οποίο ενώνει όλους τους επαγγελματίες πολιτικούς, ανεξαρτήτως κομμάτων και ιδεολογημάτων, σε μια ψυχολογικά ενιαία και κλειστή ελίτ, κρατώντας την κοινωνία έξω και μακριά, για να την εκμεταλλεύονται και να λαμβάνουν οποιοδήποτε μέτρο εναντίον του λαού, χωρίς να αισθάνονται την παραμικρή ηθική αναστολή.

Αυτή τη θανάσιμη για το λαό κλειστή ελίτ θα πρέπει θεσμικά να την σπάσουμε, διαφορετικά η ελληνική κοινωνία δεν έχει μέλλον. Η αποκέντρωση της εξουσίας, η κατάργηση του ακαδίωκτου, ο περιορισμός των θητειών, η κατάργηση των προνομίων και ο συνεχής δημόσιος έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών, είναι οι πρώτες αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ώστε να αποκτήσουμε πολιτικούς που θα μάχονται για ιδέες και όχι για προσωπικό βόλεμα.

hassapis-peter

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Αν αυτό δεν το σπάσουμε η Ελλάδα δεν έχει μέλλον.

 1. Ὁ/ἡ Basilias γράφει:

  Εξαιρετικό!!!!!!!!!!!!!!! όπως όλα γράφετε με βρίσκουν σύμφωνη…………..
  Πως θα γίνουν όμως δεν ξέρω…………………
  Ίσως ωριμάζουν οι καταστάσεις και οι εξελίξεις έρχονται…………….

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ Κοινόν Κιλελέρ γράφει:

  Η λύση της εξίσωσης βρίσκεται στην Ελληνική Οδό. Διακυβέρνηση με θεμέλιο το “Κοινόν”, την Ελληνική Κοινότητα, την Παράδοσή μας, με αρχιτεκτονική την ισότιμη διακοινοτική συνέργεια, με μετακλητούς αντιπροσώπους, με ενότητα, αλληλεγγύη, με παραγωγική υπερεργασία συμβιωτική με το φυσικό μας κάλλος, και συμμετοχή όλου του ανθρώπινου δυναμικού μας, συμπεριλαμβανομένου και του αποδήμου Ελληνισμού, με φυλακτό την Παράδοσή μας σε μιά Ελληνική πορεία αυτάρκειας, επάρκειας, Θέωσης. Αυτή την πρόταση θέσαμε εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ως Κοινόν Κιλελέρ ( βλ. στο ιστολόγιο koinonkileler ).

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.