Σήμερα η πρώτη συνάντηση των 2 κοινοτήτων για το Κυπριακό


Σήμερα η πρώτη συνάντηση των 2 κοινοτήτων για το ΚυπριακόΣυνάντηση, στο πλαίσιο της νέας φάσης των συνομιλιών για το Κυπριακό, μεταξύ των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουντρέτ Οζερσάι

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση, στο πλαίσιο της νέας φάσης των συνομιλιών για το Κυπριακό, μεταξύ των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουντρέτ Οζερσάι, στην προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

Στη συνάντηση, η οποία θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, θα παραβρίσκεται και η ειδική αντιπρόσωπος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ.
Ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής κάλεσε με δηλώσεις του την ελληνοκυπριακή πλευρά να πείσει ότι η επιστροφή των Βαρωσίων (περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου) είναι μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΕΟ).

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά μπορεί να φέρει στο τραπέζι το θέμα της επιστροφής των Βαρωσίων στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Ωστόσο, θα πρέπει να πείσουν ότι είναι ένα ζήτημα που θα αυξήσει την εμπιστοσύνη. Δεν είναι αρκετό μόνο μια πλευρά να θεωρεί ότι ένα ζήτημα αποτελεί μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Κι εμείς είμαστε θετικοί σε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών», είπε ο κ. Οζερσάι.

Επίσης, ανέφερε ότι στη σημερινή συνάντηση με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη, θα συζητήσουν και το θέμα της ημερομηνίας των επισκέψεών τους σε Αθήνα και Άγκυρα αντίστοιχα. Θα συζητήσουν, επίσης, πόσο συχνά θα συναντιούνται και ποια θέματα θα θέσουν στο τραπέζι. «Η τσάντα των Ελληνοκυπρίων κατά την επίσκεψη στην Άγκυρα μπορεί να είναι γεμάτη, είναι όμως και η δική μας αρκετά γεμάτη», είπε ο Κουντρέτ Οζερσάι.

onalert.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.