1.382.062 θύματα του πρωτογενούς πλεονάσματος !!!


Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Το πρωτογενές πλεόνασμα του Σαμαρά και του Βενιζέλου προϋποθέτει την ανεργία.

Τα καλά νέα του πρωτογενούς πλεονάσματος περιμέναμε, τα κακά νέα της ανεργίας κατέφθασαν. Κάκιστα τα νέα της ανεργίας: στο 28% έφτασε τον Νοέμβριο, στα 1.382.062 άτομα οι καταγεγραμμένοι…άνεργοι, 78.000 περισσότεροι από πέρυσι. Μια ολόκληρη πόλη έχασε τη δουλειά της μέσα σε ένα χρόνο, το χρόνο του success story. Στο 61,4% η ανεργία στις ηλικίες 15-24, στο 38,4% στις ηλικίες 25-34, στο 32,2% στις γυναίκες, στο 28,9% στην Αττική, το οικονομικό κέντρο της χώρας. Πλεόνασμα περιμέναμε, ανεργία μας προέκυψε. Ανεργία εξαιτίας του πλεονάσματος, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο επιτεύχθηκε το πλεόνασμα.

Το πρωτογενές πλεόνασμα του Σαμαρά και του Βενιζέλου προϋποθέτει την ανεργία. Επιτυγχάνεται χάρη στη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, το κλείσιμο οργανισμών, νοσοκομείων, σχολείων, τις απευθείας απολύσεις, τους χιλιάδες νέους ανέργους στη χώρα του ενάμισι εκατομμυρίου ανέργων. Κι όσοι γλιτώνουν, μένουν στο Δημόσιο με μισθούς γλίσχρους, χωρίς τη δυνατότητα να καταναλώσουν επαρκώς προϊόντα και υπηρεσίες. Θα το γράφουμε σε κάθε ευκαιρία: Η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα φέρνει ανεργία στον ιδιωτικό κι ας λένε ό,τι θέλουν οι Μπάμπηδες, οι Άρηδες και τα λοιπά παπαγαλάκια του καθεστώτος.

Το πρωτογενές πλεόνασμά τους προϋποθέτει φόρους μέχρι τελικής πτώσεως. Φόρους έμμεσους, άδικους εξ ορισμού, αφού πληρώνουν όλοι το ίδιο ανεξαρτήτως εισοδήματος. Φόρους άμεσους, άδικοι εν προκειμένω και αυτοί, αφού δεν πληρώνουν όλοι ανάλογα με τις δυνατότητές τους – ρωτήστε τους εφοπλιστές και τους καναλάρχες και θα σας εξηγήσουν το νόημα του ποιήματος. Φόροι άδικοι, που τους εισπράττουν με το ζόρι, βάζουν χέρι σε τραπεζικούς λογαριασμούς, σε μισθούς, συντάξεις επιδόματα, επιδοτήσεις, 687 εκατομμύρια άρπαξαν τους τελευταίους μήνες. Αρπάζουν εισόδημα από τις τσέπες αυτών που δεν έχουν, μειώνεται η αγοραστική δύναμη, κλείνουν τα μαγαζιά, παρατάνε τη δουλειά τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδού η ανεργία στο 28%.

Εντάξει, θα πει ο καλόπιστος. Τα παίρνουν τα λεφτά από τους φόρους και τα κάνουν δημόσιες επενδύσεις, οι δημόσιες επενδύσεις φέρνουν ανάπτυξη και η ανάπτυξη νέες θέσεις εργασίας. Σιγά μην τα κάνουν δημόσιες επενδύσεις. Για να επιτύχουν το προεκλογικό τους πλεόνασμα, έκοψαν άλλα 500 εκατ. ευρώ από το ήδη πετσοκομμένο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Σε μια οικονομία με 25% συσσωρευμένη ύφεση και 1,5 εκατ. ανέργους, οι αθεόφοβοι περικόπτουν τις δημόσιες επενδύσεις, για να εντυπωσιάσουν τον Σόιμπλε.

Η βίαιη επιβολή πρωτογενούς πλεονάσματος σε μια οικονομία που βρίσκεται σε βαθιά ύφεση έχει συνέπειες καταστροφικές. Το πλεόνασμα προϋποθέτει ανάπτυξη, κούρεμα του δημόσιου χρέους, πάταξη της φοροδιαφυγής- της φοροδιαφυγής των οφ σορ, όχι του κακομοίρη που δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι και του παίρνεις το χιλιάρικο από την τράπεζα -μείωση των στρατιωτικών δαπανών, επιλεγμένες κοινωνικές δαπάνες-,καταπολέμηση της φτώχειας, επί παραδείγματι- που δεν προσμετρώνται στο έλλειμμα και άλλα παρόμοια. Χωρίς αυτά, το πλεόνασμα είναι θηλιά για την οικονομία, θηλιά για τους ανθρώπους. Για 1.382.062 ανθρώπους μέχρι στιγμής και ο εφιάλτης, δυστυχώς, συνεχίζεται.

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ 1.382.062 θύματα του πρωτογενούς πλεονάσματος !!!

  1. Ὁ/ἡ ΚΡΗΣ γράφει:

    Βάλε 2.500.000 το ελάχιστο, κι από πάνω τις οικογένειές τους, χώρια οι υποαπασχολούμενοι, χώρια οι πετσοκομένοι. Η Ελλάδα κολυμπά στο αίμα της. Και οι εγκληματίες φόρεσαν την άσπρη στολή του Σωτήρα.
    Κάτι καινούριο γεννιέται μέσα μας. Τη νέα διανόηση φοβούνται. Αυτή θα τους τελειώσει.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.