Μικρά-μικρά (και σοβαρά)


Νικολαϊδης ΘανάσηςΤου Θανάση Νικολαΐδη

ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΣ της οικονομίας μας οι…ναρκαλιευτές μιας ΜΗΚΥΟ. Περιμένουμε. Τις χειροπέδες (και) σε…κόμητες. Όπως στον τελευταίο «παρακατιανό», αδύναμο να ανταποκριθεί στα μικροχρέη της κρίσης.

***

ΔΕΝ είπε και πολλά στη συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ο κ. Τσίπρας. Ωστόσο, πρόλαβε να διατυπώσει την…πεποίθησή του πως το πλεόνασμα είναι ψεύτικο, κάλπικο και εικονικό. Τουτέστιν, «μη τους πιστεύετε, μη μας εμπιστεύεσθε». Αν κάποιος οσμίσθηκε ίχνη εθνικής προδοσίας, να σηκώσει το χέρι.

***

ΤΙ άλλο μας γεμίζει με ντροπή και αποδιώχνει τον τουρίστα; Το αίσχος των διοδίων. Να δεις πως αυτά «θα τους ρίξουν». Πρόωρα είτε…κανονικά.

***

ΔΕΝ παραδίδουν τα κλειδιά κάποιοι γιατροί του πρ. ΕΟΠΠΥ και τους φορτώνουν κάποιες πιθανές ζημιές. Δεν είναι δολιοφθορείς και πλιατσικολόγοι, βέβαια, οι γιατροί και τους προσβάλλει. Για κάποιους άλλους κλάδους νταήδων και καταληψιών είναι ό,τι πρέπει για (έμμεση) προειδοποίηση πως (και) στην Ελλάδα η μαγκιά πληρώνεται.

***

ΣΤΟ δρόμο οι αγρότες, αλλά οι δρόμοι ανοιχτοί. Με τα δίκια τους, αλλά έτσι πρέπει. Χωρίς να επιβάλλεται (με κλομπς και δακρυγόνα).

***

ΚΑΙ η μάχη των υποψηφίων (ΟΤΑ) καλά κρατεί. Μας θυμούνται προεκλογικώς, μας ξεχνούν μετεκλογικά και η ζωή συνεχίζεται.

***

ΔΗΜΑΡΧΟΙ που μας «απειλούσαν» με τις ομαδικές τους παραιτήσεις. Υποψήφιοι σφιχταγκαλιασμένοι με τη βουλευτική τους έδρα. Με δυο καρπούζια στη μασχάλη, μέχρι να πετάξουν το πιο ασύμφορο.

***

«ΜΕ ποια σημαία κατεβαίνει ο κ. Τζιτζικώστας; Ποιο Κόμμα τον υποστηρίζει;». Το’ πε ο κ. Ιωαννίδης. Αδίστακτα και ξεδιάντροπα. Με την αγριάδα σαν στο γηπεδάκι με τα…καλάθια. Εκεί που λέγαμε να…αποτοξινωθούμε. «Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή, κ. Ιωαννίδη» απαντάμε και ισχύει για αμφότερους. Με τον κ. Τζιτζικώστα να αποπνέει γλυκύτητα και ευγένεια.

***

ΑΦΗΜΕΝΟΙ στην τηλεοπτική αλητεία κάποιων καναλιών, θυμηθήκαμε την ΕΤ3. Με τη σοβαρότητα και το επίπεδό της.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.