Μετά το ελβετικό δημοψήφισμα και οι Γάλλοι θέλουν δημοψήφισμα για τους μετανάστες


March 9 poster immigrationΟι κινήσεις ‘Resistance Republicaine’ και ‘Riposte Laique’ έχουν προγραμματίσει μια διαδήλωση στις 9 Μαρτίου στο Παρίσι στην οποία θα απαιτήσουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη μετανάστευση.

Το Εθνικό Μέτωπο επίσης έχει κάνει έκκληση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, και έχει δημοσιεύσει μια on line αναφορά στην ιστοσελίδα του.

Η αφίσα από την ‘Riposte Laique’ λέει: «Όχι στην Μεγάλη Αντικατάσταση, Όχι στην Ισλαμοποίηση». Η «Μεγάλη αντικατάσταση» είναι ο όρος που χρησιμοποιείται από τον συγγραφέα Renaud Camus για να περιγράψει το βαθύτερο κίνητρο της υποκινούμενης από το κράτος μαζικής μετανάστευσης: η αντικατάσταση του πληθυσμού (βλ. εδώ και εδώ).

Μετά το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής στην Ελβετία για τον περιορισμό της μετανάστευσης και άλλα κόμματα στην Ευρώπη απαιτούν παρόμοια δημοψηφίσματα στις δικές τους χώρες, τρεις μήνες πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τα κόμματα αυτά χαρακτηρίζονται από τα κατεστημένα media από «ευρωσκεπτικιστικά», «λαϊκιστικά» έως «ακροδεξιά» και είναι γνωστό ότι από χρόνια αντιτίθενται στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση.

srvΗ Marine Le Pen, ηγέτης του Εθνικού Μετώπου (FN) στη Γαλλία, έχει ξεκινήσει μια online αίτηση ζητώντας την υποστήριξη για ένα δημοψήφισμα ελβετικού στυλ, επαινώντας το “μεγάλο θάρρος”, του ελβετικού λαού για την θέλησή του να επιβληθούν ποσοστώσεις για τους μετανάστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι Γάλλοι θα πρέπει να επωφεληθούν από αυτό το ελβετικό δημοψήφισμα για να απαιτήσουν ένα ισοδύναμο δημοψήφισμα στη Γαλλία», λέει η αναφορά στην ιστοσελίδα του FN. «Ζητάμε δημοψήφισμα για τη μετανάστευση και τον έλεγχο των εθνικών μας συνόρων. Όσοι περισσότεροι υπογράψουμε αυτήν την αναφορά, τόσο μεγαλύτερη πίεση μπορούμε να ασκήσουμε σε εκείνους που βρίσκονται στην εξουσία».

Τις τελευταίες ημέρες, παρόμοια αιτήματα – έχουν έρθει από τον Ολλανδό ηγέτη του Κόμματος της Ελευθερίας, Geert Wilders, που βρίσκεται μπροστά σε αρκετές πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το Αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας, το οποίο είχε ισχυρά κέρδη στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, το Δανικό Λαϊκό Κόμμα, η Λίγκα του Βορρά της Ιταλίας και το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών.

11f12ballot-459069Ο Nigel Farage, ηγέτης του βρετανικού Κόμματος Ανεξαρτησίας, από την πλευρά του υποστηρίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη στην Ε.Ε. αλλά χαιρέτισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία. Εκτός ΕΕ, το Κόμμα Προόδου της Νορβηγίας – που συμμετέχει στην κυβέρνηση – ζήτησε επίσης τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τα όρια μετανάστευσης.

«Πιστεύουμε σε μια πραγματική δημοκρατία, όπου οι σημαντικές αποφάσεις θα πρέπει να απευθύνονται άμεσα στο λαό», έγραψε ο Wilders σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους Financial Times.

Η Ολλανδία δεν έχει δημοψηφίσματα, αλλά το ολλανδικό κοινοβούλιο πρόσφατα ενέκρινε μια πρόταση για να επιτραπούν. 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Πηγές: εδώ καιεδώ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.