Πάτερ Ημών με εντολή Σαμαρά


του Στρατή Μαζίδη

Το “Πάτερ Ημων” και το “Πιστεύω” που αρκετοί συνάνθρωποί μας τα λένε αμέτρητες φορές καθημερινά, ο πρωθυπουργός το μετέτρεψε σε πρώτη είδηση.

Προσωπικά αν ήμουν στη θέση του θα ντρεπόμουν στα 60τόσα μου να μην έχω μάθει ούτε αυτά απέξω αφού θα ήμουν τόσο πιστός χριστιανός όπως ο Αντώνης Σαμαράς.

Ή φοβήθηκε μήπως τα πει λάθος;

Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να φτιάξει μια πλαστή, μια εικονική πραγματικότητα. Περιγράφει ότι στα ταμεία δεν περίσσεψαν απλά λεφτά από πέρυσι αλλά κοτζάμ € 1,5 δις ξεχνώντας ότι το κράτος οφείλει πολλαπλάσια δεξιά κι αριστερά. Αλλά και δίκιο να είχε, τι κάνει σαν…συνετός διαχειριστής; Ετοιμάζεται να τα δώσει παροχές και όχι πχ να βγει στη δευτερογενή αγορά να πάρει ελληνικά ομόλογα που πωλούνται στο 1/10 της αξίας τους.

Δίνει την εικόνα ενός ανθρώπου που με το ένα χέρι παίρνει από αποφάσεις και με το άλλο κάνει 300αρια κομποσκοίνια για να ευλογεί ο Κύριος το έργο του. Προσπαθεί να μας πείσει ότι πιστεύει στο Χριστό όταν δε γνωρίζει ούτε το Πάτερ Ημών.

Θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε πως είναι ένας καλός χριστιανός ενώ ταυτόχρονα με τις αποφάσεις του σταυρώνει καθημερινά ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Και φυσικά μέσα στην ταπεινότητά του είχε το θράσος να καθίσει και στο δεσποτικό.

Τέλος άρχισε ήδη να μειώνει τους φόρους μοιράζοντας ποσοστά και ευελπιστώντας να πείσει κορόιδα με τις εξαγγελίες του.

Ο καλός χριστιανός όμως κος Σαμαράς ας μάθει ότι στην ιστορία πέρα από προφήτες, υπήρξαν και ψευδοπροφήτες οι οποίοι πάντα είχαν άσχημο τέλος, ίσως γιατί αυτοί “οίδασι τι ποιούσι”.

freepen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.