Το Σάββατο θάχουμε… Valhala!


γραφει ο αρισταρχος

“…από τα μέρη της Θούλης αλλοιώνουν το χρώμα της φωνής και το κάνουν ουρλιαχτό θανάτου…”

Monster_valhalla

Όλοι οι προφήτες απέτυχαν παταγωδώς στις προβλέψεις τους για την καταστροφή του κόσμου. Μέχρι και η σημειολογική 12/12/2012 ήταν μια φούσκα χωρίς περιεχόμενο. Και, μπήκαμε αισίως στο 2014 την φοβερή χρονιά του πρωτογενούς πλεονάσματος αφού ήταν η πρώτη μας φορά από το 1948. Τώρα, πως γίνεται η χώρα μας να βγαίνει από ένα πόλεμο αφάνταστα ζημιωμένη και από έναν εμφύλιο προκλητικά διαλυμένη και να έχει πρωτογενές πλεόνασμα… έ αυτό είναι ένα θαύμα! Μόνο οι μάγειρες της αλχημείας μπορούν να το καταφέρουν.  Κάπως έτσι και σήμερα, 66 χρόνια μετά(παρά ένα εξάρι θάχαμε διαβολικό συνδυασμό), έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα με δευτερογενείς παρενέργειες. Τσιγκλίσαμε την Valhala και κείνη μας θύμισε κουνώντας το δάχτυλο από κείνα τα ερεβώδη γεμάτα ομίχλες και μυστήριο μέρη πως τώρα που τα παιδιά τους πάνω στη γη βρίσκονται στην κορυφή θα ξεσπάσει ο μεγάλος πόλεμος ανάμεσα στο καλό με ηγέτη τον Θεό Odin και το κακό με ηγέτη τον Θεό Loki.

sweden--valhallaΚαι μεις απόγονοι του Θησέα, του Ιάσονα και των μυθικών ηρώων του έπους της Τροίας τους ξεπερνάμε σαν πρώτοι διδάξαντες και το μόνο που αρθρώνουμε είναι “κάντε ότι θέλετε ρε παιδιά αλλά δώστε μας μια αναδιαρθροσούλα… το κέρατό μου!”. Κερδίζουν χρόνο οι εκλεγμένοι ιεροφάντες πίσω από τα κάγκελα με μισόλογα και γρίφους “Περιμένετε το Ragnaroc ”. Και τα λόγια τους παρασυρμένα από τον παγωμένο αέρα που κατεβαίνει από τα μέρη της Θούλης αλλοιώνουν το χρώμα της φωνής και το κάνουν ουρλιαχτό θανάτου για να φτάσει απόκοσμο στα αυτιά μας αφού φορτωθεί με απόηχους λαίλαπας από τις κοιλάδες του Αίμου.

Κάτι πιάνουν οι κοχλίες στα αυτιά μας για να το μεταφέρουν οι δενδριτικές απολήξεις στον εγκέφαλο και να μεταφραστεί κάτι σαν Jormungand. Αυτό είναι ένα κακόφατσο τεράστιο φίδι που παραμονεύει μέσα στους αιώνες κρυμμένο στα βάθη της σκοτεινής θάλασσας. Παραμονεύει πότε θα φτάσει η καταληκτική ημερομηνία της δράσης του για να αφανίσει το σύμπαν που λέμε κόσμο. Και η μέρα κείνη δεν θ’ αργήσει, θα αναδυθεί και θα κατασπαράξει τους ήρωες της Valhala.

Valhalla_Awaits_by_AlaynaΕμείς εδώ στην πέτρα, κάτοικοι υπό αφανισμό, χορτασμένοι από τέρατα και μύθους θα τα ξεπερνούμε όλα αυτά περιμένοντας ένα “das ist sehr gut”(είναι δίκαιο) από την καγκελο-ιέρεια για ν’ ανασάνουμε σαν νέοι ελεύθεροι πολιορκημένοι με την αναδιάρθρωση της ηλιθιότητάς μας. Όμως, εκεί παραμονεύει ο κακός και αιμοδιψής λύκος Skoll. Όχι αυτός της κοκκινοσκουφίτσας που δεν του έδωσαν όνομα για να στιγματίσουν κακούς όλη την φάρα των λύκων αλλά ένας συγκεκριμένος, κάτι να πούμε σαν τον κέρβερο τον δικό μας αλλά με ένα κεφάλι(που να μας πιάσουν στο παραμύθι εμάς). Αυτός λοιπόν ο Skoll θα κάνει κάτι που ποτέ κανένας δεν κατόρθωσε γιατί απλά δεν το επιχείρησε. Θα φάει τον ήλιο. Ναι συμπατριώτες μου, θα μας φάει τον Απόλλωνα, τον δικό μας. Έχει και ένα αδελφάκι αυτός ο Skoll, τον Hati. Αυτός έχει μικρότερες φιλοδοξίες και θα φάει μόνο το φεγγάρι. Αλλά έτσι θα ξεχαρβαλώσει το σύμπαν και θα πέσει στο κεφάλι μας και θα μας ταράξει στους σεισμούς(σα να μη μας έφτανε ο σεισμός της Κεφαλλονιάς)

Ύστερα όμως θα έχουμε happy end. Θα αναδυθεί μια νέα ξηρά σαν την Εδέμ από την γη που εν τω μεταξύ θα έχει σκεπαστεί με νερά. Εκεί λοιπόν, σ’ αυτόν τον παράδεισο, θα ζήσουν μονοιασμένοι οι Θεοί μαζί με δύο νέους ανθρώπους για την νέα τάξη των ανθρώπων. Και φυσικά σωστά το μαντέψατε, θα είναι Άριοι στην καταγωγή.

Αυτή η καταληκτική ημερομηνία είναι η 22 Φεβρουαρίου 2014. Δηλαδή μεθαύριο Σάββατο. Τι προλαβαίνετε; Τίποτα!

Δυό πράγματα με ενοχλούν. Πρώτον ότι πριν από αυτό το κακό θα έχουμε αναταράξεις με μικροπολέμους, ακραία καιρικά φαινόμενα, χαλάρωση των ηθών και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, κάτι που μάλλον συμβαίνουν τώρα. Αυτό είναι η μία και μεγάλη αλήθεια.

Το δεύτερο και θλιβερό, αν συμβούν όλα αυτά, είναι ότι θα μείνουμε άπρακτοι με ένα sehr gut στ’ αυτιά μας και έχοντας στόνα χέρι γερά το πρωτόγονο πλεόνασμα και σ’ άλλο χέρι την αναδιάρθρωση. Έ, τι διάολο, έτσι θα ξεκινήσουμε και στη νέα εποχή; με χρέη;

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Άντε και καλή ψυχή

 

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.