Το αντάρτικο των σαλονάτων


20140222-151020.jpg

Μέσα στην ΝΔ υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση. Αυτό δεν είναι είδηση, είναι ένα γεγονός αποδεκτό από όλη την κοινωνία και αποδεικνύεται άλλωστε από την αποστασιοποίηση δεκάδων βουλευτών από τα κυβερνητικά δρώμενα αλλά κυρίως από την δράση μιας μικρής ομάδας πέριξ του πρωθυπουργού, που δρα σαν κυβέρνηση μέσα στο κόμμα και δημιουργεί διχαστική ατμόσφαιρα.

Μέσα σε αυτό διαμορφωμένο περιβάλλον, υπάρχουν στελέχη της ΝΔ που
παίρνουν θέση για την επόμενη ημέρα μιας ΝΔ χωρίς Σαμαρά, αφού προβλέπουν την κατάρρευσή του ιδίου και της διοικούσας ομάδας που αυτός στηρίζει. Άλλοι ηχηρά και άλλοι αθόρυβα προσπαθούν να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον, το οποίο προδιαγράφεται ζοφερό εξαιτίας της αναμενόμενης αντίδρασης των ψηφοφόρων στην εφαρμοζόμενη πολιτική, που θα στραφεί εναντίων όλων αυτών, που στήριξαν τα μνημόνια και την συνεπακόλουθη εξαθλίωση της χώρας.

Ακριβώς αυτή η εξασφάλιση του πολιτικού μέλλοντος μέσω μιας όποιας θέσης, που εγγυάται την ύπαρξη τους εντός ή γύρω της εξουσίας, είναι ο λόγος της εμφάνισης πληθώρας ανταρτών στις δημοτικές εκλογές. Έτσι τον τελευταίο καιρό πολύς λόγος γίνεται για το αντάρτικο βουλευτών, που κατεβαίνουν σαν υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές χωρίς την στήριξη των κομμάτων τους, αλλά κυρίως, και αυτό είναι το σημαντικό, ενάντια στην βούληση των αρχηγών. Και αναφέρομαι κατά κύριο λόγο στους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο. Οι υποψήφιοι αυτοί δρώντας εκ του ασφαλούς και εκμεταλλευόμενοι την οριακή πλειοψηφία της συγκυβέρνησης στην βουλή, υποβάλλουν υποψηφιότητες για αυτοδιοικητικά αξιώματα ενάντια στην βούληση των αρχηγών τους χωρίς να προχωρούν σε καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής. Η μη θέση όμως στην περίπτωσή τους είναι συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική αφού οι βουλευτές οφείλουν να “βούλονται” ενώ αυτοί προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών μέσω της μετάβασης σε κάποια άλλη θέση εξουσίας.
Tα συγκυβερνώντα κόμματα με την σειρά τους βολεύονται από την κατάσταση γιατί πρωτίστως τίθεται εκ των πραγμάτων ένα ακόμα φράγμα στις διαρροές ψηφοφόρων προς άλλες αμιγώς αντιμνημονιακές υποψηφιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση και αφετέρου καθίσταται εφικτή, μετά της εκλογές, μια σπέκουλα για την προσμέτρηση, των όποιων ψήφων λάβουν οι χαρακτηριζόμενοι ως “αντάρτες” υποψήφιοι, στους κομματικούς ψήφους των επίσημων υποψηφίων.
Στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, το Νοέμβριο του 2010 και μετά τα αποτελέσματα του 2ου γύρου, ο τότε πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου είχε δηλώσει:
“Οι πολίτες ζήτησαν με την ψήφο τους να συνεχίσουμε την πορεία μας”
και δόθηκε το σύνθημα για την καταιγίδα των μνημονιακών μέτρων και για την πορεία προς το 2ο μνημόνιο.
Οφείλουμε όλοι μας, με την καταψήφιση των υποψηφίων που προέρχονται από τον χώρο της συγκυβέρνηση και στήριξαν με πράξεις ή παραλήψεις τους όλο αυτό τον καιρό την πολιτική του μνημονίου, να μην δώσουμε περιθώρια στον κο Σαμαρά σαν άλλος ΓΑΠ να ακολουθήσει αντίστοιχη πορεία.

Βλάσης Μανθογιάννης

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.