Νέα μέτρα 700 εκατ. ευρώ ζητά η τρόικα


Νέα μέτρα 700 εκατ. ευρώ ζητά η τρόικα

Σκληρή στάση επιμένει να κρατά η τρόικα σε όλα τα θέματα, λαμβάνοντας εντολές από Βερολίνο και Βρυξέλλες.

Το οικονομικό επιτελείο δεν κρύβει τη δυσφορία του για την αδιάλλακτη στάση των δανειστών που μέχρι στιγμής έχει απορρίψει όλες τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Στη γενικότερη εμπλοκή που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, εκτός από τα δημοσιονομικά, προστέθηκαν οι μεταρρυθμίσεις που πρότεινε ο ΟΟΣΑ και οι οποίες θα πρέπει μέχρι τις αρχές Μαρτίου να έχουν πάρει τη μορφή νομοσχεδίου.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης, υπουργοί αλλά και βουλευτές της πλειοψηφίας έχουν ήδη εκφράσει και δημόσια τις διαφωνίες τους με ορισμένες από αυτές τις ρυθμίσεις, γεγονός που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της τρόικας, η οποία προειδοποίησε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα αποτελούν πλέον προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι «δεν πρόκειται να επέλθει συμφωνία με την τρόικα μέχρι το κρίσιμο Eurogroupτης 10ης Μαρτίου όπου αναμενόταν να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δανειστές ζητούν νέα μέτρα ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων τα 350 εκατομμύρια θα πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Η αισιοδοξία για το ότι θα βρεθούν λύσεις είναι περιορισμένη, καθώς οι όποιες προτάσεις καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει αφενός να καλύπτουν τους βουλευτές αλλά και την τρόικα.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι οι διαπραγματεύσεις θυμίζουν το θρίλερ του Δεκεμβρίου με τους πλειστηριασμούς, που ως γνωστόν χρειάστηκε αρκετές εβδομάδες διαβουλεύσεων προκειμένου να βρεθεί στο «παρά πέντε» μια λύση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.