Οδυσσέας Ελύτης ο μεγάλος ευρωσκεπτικιστής (video)


“Είμαι απομονωτιστής! Μια ζωή ολόκληρη αγωνίστηκα για αυτό που λέμε ελληνικότητα και δεν είναι τίποτα άλλο από τρόπος για να βλέπεις και να αισθάνεσαι τα πράγματα “ έχει πει ο Οδυσσέας Ελύτης και είναι συγκλονιστικό όταν ανακαλύπτεις ότι όλα όσα λέμε σήμερα ως ευρωσκεπτικιστές και εκ υστέρων τα έχει πει νωρίτερα ο Νομπελίστας Ποιητής μας. Ακούστε τον να μιλά περί Ευρώπης διοτι έχουμε πολλά να ωφεληθούμε!

Στο eurosceptics.GR  γνωρίζουμε από καιρό πως η Ελλάδα είναι τρόπος.

Γνωρίζουμε πως ο Ελυτης δεν είναι ο μόνος. Μαζί του είναι και ο  Γιώργος Σεφέρης, Γιάννης Ρίτσος,  Ανδρέας Εμπειρίκος,  οι πεζογράφοι Στρατής Μυριβήλης,  Γιώργος Θεοτοκάς, Κοσμάς Πολίτης,  Μ. Καραγάτσης,  Άγγελος Τερζάκης και εκατοντάδες άλλοι στην ζωγραφική (Παρθένης, Θεόφιλος)  στο θέατρο  η στην μουσική και στο Ελληνικο κινηματογράφο στην Μελίνα  στον Τσιτσανη, τον Μίκη, τον Μάνο, την Χαρούλα, μαζί με όλους του καλλιτέχνες του ρεμπέτικου  του θεατρικού μπουλουκιού, του μπαγλαμά και του μπουζουκιού αργότερα. Ξέρουμε πως αρκεί μια απλή ματιά σε όλη την Ελληνική  τέχνη όπως αυτή διαμορφώθηκε από το 1922 και μετά για να γίνει αντιληπτό πως ο Έλληνας στέκονταν πάντα κριτικά προς την ευρωπη.

Μια ματιά αρκεί για να γίνει αντιληπτό ότι χρειάστηκε να ξεχάσουμε τους μεγάλους του ελληνικού πνεύματός  και  κυριολεκτικά να ξεπέσουμε στα σημερινά χάλια για να μας μπούμε στην ΕΕ του μέσου όρου και του μέσου Ευρωπαίου.

Το χειρότερο όμως ήταν ότι ο ξεπεσμός μας μας οδήγησε να εννοήσουμε αυτή την πορεια ως εκσυχρονισμό και ως μεταρρυθμίσεις και να καθοδηγούμαστε από αμόρφωτους πλανεμένους -και το χειρότερο- ξενοσπουδαγμένους.

papaioannou-giannis.net

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.