Ρωσικά τεθωρακισμένα μέσα σε ουκρανικό έδαφος!


boom-1

Σημεία ελέγχου εντός του ουκρανικού εδάφους και μακριά από τις βάσεις τους εγκατέστησαν ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από Ουκρανούς ρωσόφωνους πολιτοφύλακες.

Τεθωρακισμένα οχήματα εθεάθησαν σε σημείο ελέγχου μεταξύ Συμφερούπολης και Σεβαστούπολης(περίπου στα μισή απόσταση του δρόμου 80 χλμ. που ενώνει τις δύο πόλεις) κάνοντας ελέγχους σε ΙΧ αυτοκίνητα προκειμένου να αποφύγουν μετακινήσεις εξτρεμιστών τουρκόφωνων Τατάρων. Σε ένα τουλάχιστον σημείο ελέγχου υπήρχαν 12 πολιτοφύλακες υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένο όχημα και με αναρτημένη τη ρωσική σημαία .

Με την κίνηση αυτή ουσιαστικά η Ρωσία τόνισε με τον πιο «ωμό» τρόπο ότι η Κριμαία είναι ρωσικό έδαφος και έτσι θα παραμείνει. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο η επίδειξη σημαίας από στρατιωτικές δυνάμεις συνιστά κυριαρχία η οποία μπορεί να αμφισβητηθεί μόνο με τα όπλα.

Κάτι που ουδείς είναι διατεθειμένης να το πράξει. Ήδη ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ναύαρχος Yuri Ilyin, αρνήθηκε να υπακούσει στον μεταβατικό «πρόεδρο» της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ για να μεταβεί στην Κριμαία και να θέσει υπό τον έλεγχό του τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις της περιοχής με αποτέλεσμα ουσιαστικά να τον «παραιτήσει» και να αναλάβει ο ίδιος την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας!

Οι ένοπλοι πραγματοποιούσαν ελέγχους σε κάθε αυτοκίνητο που πλησίαζε τη Σεβαστούπολη. Νωρίτερα σήμερα δύο τουλάχιστον τροχοφόρα ΤΟΜΠ θεάθηκαν να πραγματοποιούν περιπολίες στο κέντρο της Σεβαστούπολης η οποία έχει ιστορικούς δεσμούς με τη Μόσχα και φιλοξενεί όπως είναι γνωστό το αρχηγείο του ρωσικού Στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Sergei Shoigu δήλωσε σήμερα και αναφερόμενος στα γεγονότα στην Κριμαία (επεισόδια τουρκόφωνων Τάταρων με ρωσόφωνους) ότι «η Ρωσία παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τα όσα συμβαίνουν στην Κριμαία και πρόκειται να αναλάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, των υποδομών και των οπλικών συστημάτων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας».

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.