Τη ρωσική σημαία ύψωσε η Ναυαρχίδα του ουκρανικού Ναυτικού


Ο κυβερνήτης του πλοίου αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές της νέας κυβέρνησης στο Κίεβο και προσχώρησε στην ρωσική πλευρά υψώνοντας την ρωσική ναυτική σημαία του Αγίου Ανδρέα

Τη ρωσική σημαία ύψωσε η Ναυαρχίδα του ουκρανικού Ναυτικού αρνούμενη να αποδεχτεί την νομιμότητα της νέας κυβέρνησης της Ουκρανίας.

Η φρεγάτα Hetman Sahaidachny (U130) τύπου Krivak III επέστρεφε στην Ουκρανία μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής της στην επιχείρηση κατα της πειρατείας “Atalanta” στον Κόλπο του Άντεν στο Κέρας της Αφρικής.

Ο κυβερνήτης του πλοίου αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές της νέας κυβέρνησης στο Κίεβο και προσχώρησε στην ρωσική πλευρά υψώνοντας την ρωσική ναυτική σημαία του Αγίου Ανδρέα. Η πληροφορία προέρχεται από το Ρώσο βουλευτή και μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ρωσικού Κοινοβουλίου Igor Morozov.

Το πλοίο σύμφωνα με τον βουλευτή επιστρέφει στην Ουκρανία από τη Μεσόγειο που βρίσκεται και το πλήρωμα του ακολουθεί τις διαταγές του Viktor Yanukovich.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Kiev Times  ο νέος “πρωθυπουργός” της Ουκρανίας Arseniy Yatsenyuk ζήτησε από τον Τούρκο πρωθυπουργό να μην επιτρέψει στο ουκρανικό πολεμικό πλοίο να διασχίσει τα στενά του Βοσπόρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχηγός του ουκρανικού Ναυτικού παραιτήθηκε πρόσφατα και αντικαταστάθηκε από τον Ναύαρχο Denis Berezovsky

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.