Από πού έρχεται η ώρα που βλέπουμε στα smartphone και τον υπολογιστή μας;


cummins

Δεν αναρωτηθήκατε ποτέ ε; Πώς γίνεται το smartphone μας να λέει τη σωστή ώρα κάθε στιγμή. Δεν είναι από μόνο του «έξυπνο». Έχει προγραμματιστεί να είναι έξυπνο. Και τα στοιχεία για να είναι ακριβές το smartphone μας όταν λέει την ώρα, έρχονται από κάπου. Από πού;

Σε μία τρομερά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Atlantic, ο Dr. Demetrios Matsakis, από την θέση του επικεφαλής του τμήματος παρατήρησης του χρόνου στο Παρατηρητήριο του Ναυτικού στις ΗΠΑ, εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζεται επίσημα η ώρα, τα ατομικά ρολόγια που την καταγράφουν με απόλυτη ακρίβεια και την σημασία των στοιχείων αυτών, τόσο για την ακρίβεια της ώρας που βλέπουμε στις συσκευές μας, όσο και για άλλα συστήματα, όπως αυτά του GPS.

Δείτε παρακάτω την συνέντευξη του Dr. Matsakis. Είναι απολαυστική, ακόμα κι αν είναι λίγο δύσκολο να την παρακολουθήσει κάποιος που δεν είναι τρομερά εξοικειωμένος με την Αγγλική. Και μόνο η εικόνα των «ατομικών» ρολογιών με τα οποία μετριέται ο χρόνος, τα οποία είναι τόσο ακριβή ώστε να μην χάσουν ούτε ένα δευτερόλεπτο μέσα στα επόμενα 300 δισεκατομμύρια χρόνια, είναι συναρπαστική.

Κι αν μετά από αυτή τη συνέντευξη θέλετε να μάθετε περισσότερα για το εργαστήριο και τα «ρολόγια» του τμήματος «Ώρας» στο Παρατηρητήριο του Αμερικανικού Ναυτικού, κάντε κλικ στη σελίδα τους, εδώ.

digitallife

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.