Μας (και τους) χρειάζονταν ένας Άδωνης…


Νικολαϊδης ΘανάσηςΤου Θανάση Νικολαΐδη

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ και παράδοση, με άρματα και γλεντζέδες χορευτές. Και με τους χρηματοδότες φειδωλούς για τη δαπάνη σε μιαν ημερήσια φιέστα. Και, βέβαια, πάλι θα βρεθούν σαΐνια να τα ‘κονομήσουν, χωρίς ν’ αφήσουν…ίχνη. Σε καιρούς χαλεπούς και τυραννικής λιτότητας, ωστόσο, καλά να’ ναι ο δημότης που πληρώνει.

ΔΕΝ είναι ο δήμαρχος πονηρός-είναι οι τριγύρω του. Με το υλικό του μασκαρέματος αγορασμένο από «φιλικό» του κατάστημα και υπερτιμημένο. Ποιος θα το δει πάνω στο «γλέντι», ποιος να σταθεί αντιμέτωπος με την παράδοση…

ΑΛΛΟΤΕ, η αποκριάτικη παράδοση γέμιζε τσέπες «ασεβών». Σε καθεστώς «ελευθερίας» και με τον ελεγχόμενο ελεγκτή της δαπάνης. Λειτουργούσε το (μικρο)κύκλωμα-συνιστώσα της συνισταμένης του μεγάλου κυκλώματος, στην Ελλάδα της ρεμούλας. Κάτι απ’ το καρναβάλι  η ντόπια οικονομισιά, λίγο απ’ τα υπερτιμημένα τιμολόγια ανάμικτα με πλαστά, πολύ απ’ την ΕΡΤ με τα εκατομμύρια σε τσέπες χρυσοπληρωμένων δημοσιογράφων, και τα λεφτά φαγώθηκαν.

ΚΑΙ, περιμένοντας (τα λεφτά) ρίχνουμε μια ματιά τριγύρω, γραδάροντας τη δίψα για το ξαναφάγωμά τους. Πριν έρθουν στο τραπέζι για μοιρασιά. Δεν θα προλάβουν. ‘Έτοιμες οι…ΜΚΟ του μέλλοντος με άλλη μορφή και πρόσωπα, ωστόσο, της ίδιας…ιδιοσυγκρασίας.

ΣΤΟΥΣ πρώην δημάρχους και μόνιμα γιατρούς ανήκουν και οι…Πατούληδες. Ισορροπιστές ανάμεσα στην εξουσία και τη βάση. Δημαρχιλίκι, γιατρός και συνδικαλιστής δεν είναι συμβατά ανά δύο. ΤΟΥΣ…χρειάζονταν ένας Άδωνης και τον βρήκαν. Και, βέβαια, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους οι (προσεχτικοί) Πατούληδες για το…κακό που μας βρήκε. Να πληρώνουμε 5/ευρό για του μη ασφαλισμένους; Να κατεδαφίζεται ό,τι φτιάχτηκε στον χώρο της Υγείας και το καταντήσαμε εκεί όπου βρίσκεται;

ΝΑ μετρήσουμε (κι εδώ) το μέγεθος της υποκρισίας. Παραμέρισε την κουρτίνα και θα δεις τη διαφθορά (και) στον χώρο της Υγείας. Το χέρι  μην το απλώνεις, δεν θα την πιάσεις. Ούτε τον «λειτουργό» που (υπερ)συνταγογράφησε θα τον πιάσεις επ’ αυτοφώρω να τα «πιάνει», αναλογικά με τον «τζίρο».

ΜΑΣ χρειάζονταν ένας Άδωνης και μας προέκυψε. Δεν μας συμφέρει (ως…καταναλωτές), αλλά είναι αναγκαίος. Τους χρειάζονταν και τον βρήκαν! Για να ταράξει τα νερά (και τα τάραξε) στο ιατρικό κατεστημένο και στην πάγια νοοτροπία ΜΑΣ περί ιατρικής δαπάνης…γενικώς.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.