Από 1.3.2014 αυξήθηκε το Τέλος”Πράσινης Απάτης”…12.870% !


Green_energy_fraud netakias.com Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΙΠΕΡΓΙΑ

Η λύση βρέθηκε.
Με απόφαση της (663/30.12.2013), η ΡΑΕ, ακολούθησε την πεπατημένη οδό της επιβάρυνσης των λαϊκών στρωμάτων και αύξησε τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, σε μια περίοδο μάλιστα που έχουν γονατίσει από τη γενικότερη πολιτική και πολλά νοικοκυριά δεν έχουν να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος παραμένοντας στο σκοτάδι.
Πιο συγκεκριμένα, οι αυξήσεις γίνονται στο ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αέριων ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που πληρώνουν  με τις πάγιες χρεώσεις όλοι οι καταναλωτές του ηλεκτρικού ρεύματος. Το τέλος αναπροσαρμόζεται από 01.03.2014 από 84% έως και 157%. Έτσι λογαριάζουν η κυβέρνηση και η ΡΑΕ ότι θα βρεθούν τα 560 εκατομμύρια Ευρώ για να πληρωθούν οι παραγωγοί από ΑΠΕ.

Στην οικιακή χρήση το ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αέριων ρύπων αναπροσαρμόζεται σε 38,61 Ευρώ/MWh ,που σημαίνει ότι η αύξηση του τέλους αυτού από το 2010 και μετά ανέρχεται στο αστρονομικό ποσοστό του 12.870%!!!!!!! Και επειδή πολλή  κουβέντα γίνεται για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αξίζει να αναφερθεί ότι στις 27.12.2013 η οριακή τιμή του συστήματος, με την οποία διενεργούνται οι συναλλαγές στην χονδρεμπορική αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, ήταν 68,717 Ευρώ/MWh δηλαδή η επιβάρυνση από το ΕΤΜΕΑΡ ανέρχεται στο 56,2%, που σημαίνει ότι μόνο εξαιτίας των ΑΠΕ και ιδιαίτερα της χωρίς προγραμματισμό επέκτασης των Φωτοβολταϊκών πάρκων με υπερβολικά υψηλές εγγυημένες τιμές, φτάσαμε στο σημείο τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν το “μάρμαρο” της “πράσινης ανάπτυξης”.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.