«Μας στηρίζουν οι Αμερικανοί!»


Νικολαϊδης ΘανάσηςΤου Θανάση Νικολαΐδη

ΑΓΓΛΟΙ «συναγωνιστές» σε ρόλο πράκτορα ανάμεσα σε ΕΛΑΣίτες, στο βουνό, και πώς να το πάρεις χαμπάρι. «Οι Άγγλοι στο πλευρό μας», σκέφτονταν ο αγωνιστής. Κι αν εξαιρέσουμε τον Άρη που τους αποκωδικοποίησε (αλλά έφυγε νωρίς), κανένας δεν το’ πιασε πού το πάνε οι «Σύμμαχοί» μας, μετά την απελευθέρωση.

«ΜΕΤ’ ου πολύ» (Δεκέμβρης ’44) και αφού σύρθηκε το ΚΚΕ σε  Λιβάνους και Γκαζέρτες φορτώνοντας στους αδύνατους ώμους του Σιάντου την ευθύνη των «Δεκεμβριανών», ευχαριστούσε (με τηλεγραφήματα) τον Τσώρτσιλ! Για το ενδιαφέρον του, ως γνήσιου…φιλέλληνα. Ούτε ο Εμφύλιος τους βοήθησε να καταλάβουν, ούτε του Άρη (έφυγε νωρίτερα) οι προφητείες τους άγγιξαν.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται τοπικά, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια. Με τα…τσαπράζια του ο σύγχρονος «επαναστάτης» του Κιέβου και με το όπλο προτεταμένο, φώναξε περήφανα: «Μας στηρίζουν οι Αμερικανοί!». Τουτέστιν, μαζί τους οι ΗΠΑ και η Γερμανία της Μέρκελ, δυο βήματα απ’ τον παράδεισο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε βήμα παραπέρα το μυαλό τους, ούτε μιας αράδας ιστορία να τους άνοιξε τα μάτια. Για τις μεθόδους και την πρακτική των Αμερικανών, συνεχιστών της πολιτικής στ’ αχνάρια της «Θαλασσοκράτειρας».

ΓΙΑΤΙ φτιάχτηκε η Ενωμένη(;) Ευρώπη; Ένα όνειρο που πάει να γίνει εφιάλτης, με την ημερομηνία λήξης στα χέρια των Γερμανών (σε ανοικτή γραμμή με τα μεγάλα αφεντικά). Πόλος έλξης για τους τριγύρω και πηγή έμπνευσης για «ελεύθερη ζωή». Με χρέη, αλλά με το βλέμμα μακρινό για ζωή «όπως Αμερική».

ΔΕΝ το πολυκατάλαβαν οι Ουκρανοί ποιος και γιατί (με ποια προοπτική) τους έμπλεξε. Ούτε θα καταλάβουν, όσο δεν το πρόσεξαν πως, χωρίς Σοβιετική Ρωσία, το (παγκόσμιο) γήπεδο ανήκει στους Αμερικανούς.  Οι μισοί Ουκρανοί ευγνωμονούν τους Αμερικανούς θυμίζοντας τον Ετσεβίτ της Εισβολής και τον Σημίτη των Ιμίων και οι άλλοι μισοί ποντάρουν στον «δυτικό» Πούτιν. Ίσως, και στη νεκρανάσταση μιας ιδεολογίας, που τη σκότωσαν εχθροί, «φίλοι» και φίλοι.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για…διηπειρωτικά παιχνίδια των Αμερικανών, με δόλωμα την Ε.Ε. Το θέμα είναι να το δουν οι λαοί, όσο είναι έξω απ’ τη φάκα. Να αποκωδικοποιήσουν σχέδια και προθέσεις, πριν κάποιοι ευφάνταστοι και αφελείς, με το μυαλό στις παρυφές του ηλιθίου, αναφωνήσουν «Μας στηρίζουν οι Αμερικανοί!!!»

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.