Άλλος για rafting!


γραφει ο αρισταρχος

“Την πρώτη μέρα το ανακοίνωσαν και την άλλη το τσέκαραν. Την τρίτη, την καλύτερη, το βρήκαν 5.7%!”

raftingΒρείτε μου κάποιον που να μην αγαπάει τα ποτάμια και τους φυσικούς συλλέκτες του που είναι οι λίμνες, οι θάλασσες και… οι τεχνικοί ταμιευτήρες, ήγουν φράγματα. Ακούς το κελάρισμά τους, feng shui επί το ανατολικότερον, τους αφρούς τους, την αγριάδα τους, τις απότομες μεταβολές τους και τις ξαφνικές εναλλαγές τους  και τα συνδυάζεις με τη παρόχθια βλάστηση για να ζωγραφίσεις τον παράδεισο. Όχι βέβαια σε εκρηκτικές καταστάσεις, όπως για παράδειγμα μετά μια καταιγίδα. Γιατί τότε βλέπεις το απάνθρωπο πρόσωπο του ποταμού. Αλλά ούτε και στις άσχημες χωρίς νερό εποχές που σε τρομάζει η διαφορά στο μέγεθος όχθης-νερού.

Βασικά είναι από κείνες τις λέξεις που έμειναν αναλλοίωτες από το πέρασμα των χιλιετιών και προφέρονται σήμερα το ίδιο όπως και από το Όμηρο, τον Αισχύλο, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα. Η Τηθύς, κόρη του Ουρανού και της Γαίας χάρισε στον αδελφό της τον Ωκεανό τρεις χιλιάδες ποτάμια και ισάριθμες θεότητες, τις Νηρηίδες. Επίσης του χάρισε τρεις χιλιάδες νύμφες. Και ο Όμηρος τους έδωσε διάφορα ονόματα/ιδιότητες όπως  δίος, βαθυδίνης, ευρυρρέων, αργυροδίνης, βαθύρροος.

Από το 2009 αφ’ ότου μπήκε το ΔΝΤ μαζί με όλο του το Ευρωπαϊκό σόϊ στην Ελλάδα γίναμε όλοι οι Έλληνες rafter μιας δύσκολης κατάβασης rafting κατηγορίας κινδύνου έξη(η μεγαλύτερη) σε ένα ποτάμι που τελικά δεν προσδιορίσαμε ακόμα αν χύνεται κάπου και που. Είπαμε, δύσκολη η κατάβαση ανάμεσα σε συμπληγάδες και τέρατα με δύο όχθες μια για τη ζωή και μια για το θάνατο. Σε κάθε πτώση ή πρόσκρουση χάνονται rafters αλλά οι ταγοί του ιδιότυπου σκάφους φωνάζουν “υπομονή, υπομονή τελειώνουν οι πτώσεις και οι βράχοι. Το ποτάμι γίνεται πλωτό και κει θα βρούμε ηρεμία” Μόνο που εκεί δεν φαίνεται ο μεγάλος καταρράκτης που καραδοκεί και όταν θα τον ακούσουμε θάναι πολύ αργά. Ή μήπως στο τέρμα καραδοκεί μια Αχερουσία οπότε θα λυτρωθούμε δια της καθόδου όλοι απαξάπαντες.

Πάνω στον χαλασμό να κι ο Σταύρος. Έβγαλε το σακίδιο, παράτησε τους protagon και πήδηξε από τα VHF ραδιοκύματα μέσα στο φουσκωτό. Νέος rafter με ελπίδες και οράματα και δύναμη για το δύσκολο άθλημα. “Εγώ, εγώ…” βροντοφωνάζει. “Εγώ θα σας βγάλω από τούτο τον χαλασμό έχω πείρα πρωταγωνιστή. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω γιατί πάει μόνο στην κατηφόρα. Όλα τα παραμαζεύει όλα τα καθαρίζει. Το ποτάμι είναι η ελπίδα” Χειροκροτεί ο κόσμος και ξεθαρρεύει. “Εμπρός να δαμάσουμε το νερό”

Την πρώτη μέρα το ανακοίνωσαν και την άλλη το τσέκαραν. Την τρίτη, την καλύτερη, το βρήκαν 5.7%!

Κρίμα βρε Σταύρο, κι ότι σ’ είχαμε πιστέψει. Αν ζούσε ο μπάρμπα-Γιάννης θα τόλεγε “μεγάλο μασάλι!” Φίλε Σταύρο νιώθουμε ξεθεωμένοι, πτώματα. Μη μας κουράζεις ακόμη περισσότερο.

Ξέρεις εσύ… το δισάκι στον ώμο για το δρόμο!

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.