ΒΥΘΙΣΑΝ ΡΩΣΙΚΟ ΑΝΘΥΠΟΒΡΥΧΙΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ


russians-ploio-krimaia019dnbrtΤο ρωσικό πολεμικό ναυτικό βύθισε σήμερα ένα από τα παρωπλισμένα ανθυποβρυχιακά του πλοία, στα στενά που χωρίζουν τη λίμνη Ντόνουσλαβ με τη Μαύρη Θάλασσα, προκειμένου να δημιουργήσει ένα τεχνητό εμπόδιο και να αποκλείσει τον κατάπλου ουκρανικών σκαφών από το λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Αμυνας, Αλεξέι Μαζέπα, οι Ρώσοι ναυτικοί ρυμούλκησαν το ανθυποβρυχιακό «Οτσάκοφ» από μια βάση όπου το είχαν εναποθέσει για παλιοσίδερα και το βύθισαν στη θάλασσα. Πρόσθεσε ότι στόχος της κίνησης είναι να μπλοκάρουν τα 10 πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας, ώστε να μην μπορούν να πλεύσουν έξω από το ναύσταθμο.

Λίγες μέρες νωρίτερα, όπως κατήγγειλε αξιωματικός της ναυτικής βάσης, είχε εμφανιστεί στο ναύσταθμο ο διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ναύαρχος Αλεξάντρ Βίτκο και είχε καλέσει τους Ουκρανούς να δώσουν όρκο στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, «υποσχόμενος καλούς μισθούς και ένα λαμπρό μέλλον».

Οι Ρώσοι είχαν προειδοποιήσει ότι σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τη βάση για να την παραδώσουν στη ρωσική διοίκηση.

ethnos.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.