Ντροπολογία για το πόθεν έσχες των πολιτικών


Λευτέρης Γαλανός

Με μία βουλευτική τροπολογία από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έχει κατά τον ΣΥΡΙΖΑ την έγκριση της κυβέρνησης η Βουλή καλείται σήμερα αιφνιδιαστικά να προχωρήσει σε αλλαγές προς το ευνοϊκότερο στο νόμο για τον αναδρομικό έλεγχο των πόθεν έσχες των πολιτικών.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για «άθλια και απαράδεκτη μεθόδευση» προσθέτοντας πως «πρόκειται ολοφάνερα για κυβερνητική τροπολογία την οποία έχουν βαπτίσει βουλευτική». Ο κ. Παπαδημούλης που είναι μέλος της επιτροπής Πόθεν Έσχες κατήγγειλε πως το θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί στην επιτροπή και στη Διάσκεψη των Προέδρων, αντί αυτού η κυβέρνηση επέλεξε να αιφνιδιάσει τη Βουλή. «Οι αλλαγές» τόνισε «μαγειρεύονται εδώ και καιρό. Μας κοροϊδεύουν και μας αιφνιδιάζουν». 

Η τροπολογία φέρνει τις υπογραφές του βουλευτή της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρ. Γκόκα. Με την τροπολογία παρατείνεται η προθεσμία για την ολοκλήρωση του ελέγχου κατά ένα ακόμη χρόνο, έως την 30η Ιουνίου 2015. Επιπλέον, καταργεί τον αναδρομικό έλεγχο για δύο χρόνια πριν την ανάληψη των καθηκόντων ενός υπουργού ενώ μειώνει τις ποινές για όσους παραβιάζουν το νόμο.

το Ποντίκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.