Το Κράτος ψάχνει (λίγο…αργά) για τα λεφτά του


Νικολαϊδης ΘανάσηςΤου Θανάση Νικολαΐδη

ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ στο Τμήμα η εγχειρημένη γριούλα, γιατί “Dura lex sed lex” (σκληρός νόμος αλλά νόμος) και…σφίχτηκε η καρδιά μας. Και των αστυνομικών και των παιδιών της. Και, βέβαια, θυμηθήκαμε το «άκρα δικαιοσύνη είναι αδικία».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ, έπρεπε να νόμος να «περάσει» από άλλους χώρους. Να σαρώσει άλλα πεδία κλεψιάς και απάτης. Εκεί όπου παρεπιδημεί ακόμα η διαφθορά κι ας ξύπνησε το Κράτος. Ο κλέφτης προηγείται σε τεχνολογία. Στην Ελλάδα της ρεμούλας, σκόπιμα την καθυστέρησαν δραματικά. Σήμερα (το Κράτος) ζητάει τα…λεφτά του. Τα κλεμμένα και τους κλέφτες που το μάδησαν. Στην «ταραχή» του και…γριούλες. Οι «άλλοι» το σκάνε από νόμιμα παραθυράκια.

ΠΟΙΟΣ να θυμάται τους Χριστοφοράκους κι εκείνους που τον βοήθησαν να το σκάσει; Γιατί να μας απασχολεί το ζεύγος Γριβέα στο λονδρέζικο σπίτι, οι κρατούμενοι «οίκοι» με χρήματα ύποπτης προέλευσης για την εγγύηση και λόγω επαπειλούμενης «ανηκέστου βλάβης» της υγείας τους;

Ο κόσμος φτιάχτηκε για να κυριαρχεί η αδικία. Το Ελληνικό Κράτος ξεκίνησε από αγωνιστές της λευτεριάς, με την Ελλάδα να πορεύεται  πεσμένη σε χέρια που τη φρόντιζαν κι άλλα την άρμεγαν. Κι ύστερα; Φτάσαμε στους άρπαγες των καιρών μας.

ΟΦΕΙΛΑΝ, λοιπόν, να ξεκινήσουν από ψηλά. Οι «Λίστες» περιμένουν και τα κλεμμένα κρύβονται όλο και πιο βαθιά. Απείραχτοι και εφησυχασμένοι οι βολεμένοι χάσκουν απ’ τα γραφεία της εξουσίας. Και της παραεξουσίας. Δεν είναι απολυμένες…καθαρίστριες (για το ξελάφρωμα του Κράτους)-είναι αξιωματούχοι με τη σιγουριά της θέσης και του μισθού.

ΜΑΣ έβγαλαν λίστα εργαζομένων, κηφήνων και διορισμένων στην ΕΡΤ. Έπεσε «μαύρο» και η ΔΤ κάνει τα πρώτα της βήματα. Περιμένουμε λίστες συμβούλων, παρασυμβούλων, μυστικοσυβούλων και «ειδικών» συνεργατών στα ύπατα της εξουσίας. Κατάλογο χειροπιαστό των παρακείμενων σε Υπουργούς, με τα βιογραφικά, τα «πόθεν έσχες» και τον χρόνο (και τρόπο) διορισμού και, βέβαια, πόσο μας…στοιχίζουν.

ΑΥΤΟΙ (κι αυτές) οι απείραχτοι της εξουσίας, δεν πρόκειται να ρίξουν συμπονετική ματιά στη γριούλα. Το πάρτι συνεχίζεται με μειωμένες γύρες των γλεντζέδων και με…σιγαστήρα.

ΚΑΙ, βέβαια, αν το (λεγόμενο) Κράτος είχε έγκαιρα ανοιχτά τα στραβά του, το πάρτι δεν θα ‘χε καν ξεκινήσει.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.