Αυτοί είναι οι πολιτικοί «μας»…


Γράψει ο Διογένης ο Κυνικός

Έλληνες πολιτικοί… Κατέστρεψαν έναν λαό ολόκληρο, τον έριξαν στην άβυσσο της φτώχειας, διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα, επέτρεψαν για δεκαετίες ολόκληρες φίλια και μη τρωκτικά να λυμαίνονται το δημόσιο, αλλά τώρα μας σώζουν…

Όχι δεν είναι ανέκδοτο!!! Αυτό μας σερβίρουν…

Και τι δεν διαβάζουμε για τις ηρωικές μάχες που δίνει η κυβέρνηση και ειδικά ο κ. Σαμαράς με την Τρόικα.  Και για να μην ξεχνιόμαστε, τώρα, παραμονές εκλογών, όχι πριν από 6 μήνες ή ένα χρόνο… Έχει φθάσει δε σε τέτοιο σημείο ο αγώνας του κ. Σαμαρά που θα πατήσει πόδι, θα παλέψει, προκειμένου να μοιράσει το πλεόνασμα στις ασθενείς κοινωνικές ομάδες. Κάτι που ως γνωστόν δεν δέχεται η Τρόικα.  Και αυτό από πονοψυχιά των κυβερνώντων την χώρα μας… Και εμείς που σκεπτόμαστε ότι εκλογές έρχονται, χρήματα μοιράζουν οι πολιτικοί, τι να κάνουμε… Είμαστε κακοί ή απλά ισχύει για τους πολιτικούς το «παλιά μου τέχνη κόσκινο»… 

Ο κατήφορος και ο ευτελισμός όμως των πολιτικών δεν έχει όριο.  Και φροντίζουν οι ίδιοι για αυτό με τις διάφορες δηλώσεις τους. Αντί να σιωπούν τουλάχιστον… Επειδή τώρα, όπως μας λένε τουλάχιστον, βάζουν τάξη στο δημόσιο, πολεμούν την διαφθορά, μάχονται, ιδρώνουν, σκουπίζονται, έρχονται οι δικαστικές αρχές και τους ξεγυμνώνουν ολοκληρωτικά…

Το διαχρονικό πάρτι που γινόταν, και προφανώς θα γίνεται ακόμη και σήμερα, στον τομέα της Υγείας είναι γνωστό.  Δύο ειδήσεις όμως χθεσινές κυριολεκτικά τσακίζουν κόκαλα και φανερώνουν και τις προθέσεις αυτών που μας κυβερνούν.

Πρώτη είδηση η σύλληψη προμηθευτή υλικών των νοσοκομείων μας που θησαύρισε υπερκοστολογώντας προφανώς και τον αέρα που αναπνέουμε… Δεν εξηγείται διαφορετικά πως αιμοστατικό από την Τσεχία αξίας 2,5 € το τεμάχιο φέρεται να χρεώθηκε στα νοσοκομεία προς 500 €!!!

Και φυσικά ο προμηθευτής που συνελήφθη δεν θα ήταν ο μοναδικός που έκανε το «σπορ» αυτό σε βάρος του δημοσίου…

Η επιτυχία αυτή, το ότι ξεσκεπάστηκε δηλαδή η κομπίνα αυτή, το ότι ο σεβαστός αυτός επιχειρηματίας, με αυτοκίνητο Ferrari κυκλοφορούσε μπορεί να μην ήταν σεβαστός τουλάχιστον για κάποιους, αντιμετωπίζει βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες οφείλεται αποκλειστικά στις δικαστικές αρχές.  Συγκεκριμένα στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κυρία Ε. Ράικου και στους Εισαγγελείς που ανέθεσε να ερευνήσουν την υπόθεση και την έφεραν σε πέρας, τους κκ. Δραγάτση και Ελευθεριάνο.

Οι πολιτικοί «μας» όμως έκαναν κάτι ή τι έκαναν για την υπόθεση αυτή ή για παρόμοιες;

Πως πολεμούν την διαφθορά, την κατασπατάληση ή και κλοπή του δημοσίου χρήματος;

Η απάντηση είναι πολύ απλή.  Με τον δικό τους τρόπο…. Με «νόμο-πλυντήριο» όπως γράφτηκε στο Τύπο το 2011!!!  Τι είναι δυνατόν;  Οι «μαχητές» αυτοί;  Οι «σωτήρες» αυτοί;  Απίστευτο (εδώ γελάμε) αλλά αληθινό… Ο Νόμος 3867 της 3/8/2010 (εν μέσω κρίσης δηλαδή) θεωρήθηκε ότι ήταν η κολυμπήθρα του Σιλωάμ αφού έδινε «άφεση» αμαρτιών ακόμη και για μίζες από προμήθειες σε νοσοκομεία, μετά από απευθείας αναθέσεις.

Σκεφθείτε ότι ήταν έτσι γραμμένος ο νόμος ώστε κατηγορούμενοι που θα οδηγούντο στα δικαστήρια για μίζες και για προμήθειες με απευθείας αναθέσεις, θα αθωωνόντουσαν απλά επιδεικνύοντας το νόμο!!!

Και ποιοι τον είχαν υπογράψει τον νόμο;

Οι Γ. Παπακωνστανίνου ως υπουργός Οικονομικών, ο Α. Λοβέρδος ως υπουργός Εργασίας, η Λ. Κατσέλη ως υπουργός Οικονομίας, ο Γ. Ραγκούσης ως υπουργός Εσωτερικών και ο Χ. Καστανίδης ως υπουργός Δικαιοσύνης.

Έτσι για να μην ξεχνάμε τους «ήρωες» μας…

Και αν για κάποιους το 2010 ή το 2011 είναι μακριά διαβάστε τι κάνουν σήμερα…  Μόλις χθες ο βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Ο. Κωνσταντινόπουλος, ξέρετε του κόμματος που συγκυβερνά, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και ο διοικητής του κ. Κοντός δεν επέτρεψαν τη διενέργεια ελέγχων σε ιδιωτικές κλινικές και χάθηκαν 150 εκατ. Ευρώ σημειώνοντας μάλιστα  ότι τα «τα λεφτά πήγαν σε τσέπες κάποιων»…!!!  Και τον άλλο τον «κακομοίρη», με την Ferrari και την έπαυλη στην Γλυφάδα, τον κατηγορούν οι δικαστικές αρχές για απάτη σε βάρος του δημοσίου …για μόλις 10.000.000 ευρώ που τσέπωσε… Άδικο δεν είναι;

Αλλά η απάντηση του υφυπουργού Υγείας κ. Μπέζα για το θέμα ήταν αποστομωτική!!!  Που λέει ο λόγος… Είπε: «όπως όμως είναι φυσικό μια τέτοια πρωτόγνωρη διαδικασία (δηλαδή ιατρικού και οικονομικού ελέγχου των παραστατικών των κλινικών) δεν είναι εύκολο να υλοποιηθεί για πρώτη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα… Από τον Ιούλιο του 2013 έχει δημοσιευτεί ο νόμος…

Ο δε λαλίστατος κ. Γεωργιάδης, όχι ο τηλεπωλητής βιβλίων, ο άλλος, ο Υπουργός Υγείας, τι μας είπε; Ήταν ένα σύστημα εντελώς ξεχειλωμένο “τώρα πια δεν μπορεί να γίνει αυτό γιατί έχουν πέσει οι τιμές”…

Όχι γιατί έχουν λάβει τα μέτρα, όχι γιατί έχουν θωρακίσει από απάτες το σύστημα προμηθειών, αλλά γιατί έχουν πέσει οι τιμές!!!

Θαυμάστε τον…

Τι να τους πει κανείς τώρα;  Αφού δεν καταλαβαίνουν οι άνθρωποι…

Να φύγουν πια να ησυχάσουμε, αλλά πως;

Να τους πάρει «Το Ποτάμι»;

Τι; Είπαμε Το Ποτάμι;  Λέτε τελικά να είναι αυτό το κόμμα- μπαμπούλας;  Ο Τζο Τρίπι είχε δηλώσει στο ΒΗΜΑ τον Δεκέμβριο του 2012 ότι «Αν είσαι νέος,  άνεργος και τα κόμματα που θεωρείς υπεύθυνα για την κατάστασή σου βρίσκονται στην κυβέρνηση, ο πιο εύκολος τρόπος να τους πεις “άντε να χαθείτε” είναι τα “τρελά” κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσή Αυγή) γιατί αυτά θα τους τρομάξουν.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι ο μπαμπούλας, θα ψάξουν (οι πολίτες) για κάτι ακόμη πιο τρομακτικό…».

Βρε μπας και…

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Αυτοί είναι οι πολιτικοί «μας»…

 1. Ὁ/ἡ Κοινος Νους γράφει:

  Αγαπητέ Αρθρογράφε,

  Ο Επιχειρηματίας με την Φεράρι πώλησε σύμφωνα με το νόμο της αγοράς Προσφορά και Ζήτηση,
  με διαγωνισμό η χωρίς, σύμφωνα με τον Νόμο της Ελληνικής Πολιτείας. Που είναι το αδίκημα του ?
  Πώλησε με τεράστιο περιθώριο κέρδους!! Είναι αλήθεια. Ποιος το απαγορεύει ? Έχει υποχρέωση να το κάνει σε μια έννομη αγορά ελεύθερης οικονομίας όπως η Ελλάδα.

  Που είναι το αδίκημα ? Το αδίκημα ευρίσκεται στον Αγοραστή. Ο Αγοραστής υποχρεούται να αξιοποιήσει τα χρήματα που διαχειρίζεται και να προμηθευθεί τα αγαθά στην καλύτερη δυνατή τιμή της αγοράς. Οφείλει να ερευνήσει την αγορά και ενημερωθεί για τιμές και ποιότητες !!! Ο ΑΓΟΡΑΣΤΉ ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΉ ΕΥΘΎΝΗ. Η λαϊκή σοφία λέει : Μέτα την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος…………κλπ.

  Διερωτώμαι γιατί αυτή η απλή αλήθεια αποκρύπτεται από όλα τα ΜΜΕ και από εσάς κ. Αρθρογράφε ? Γιατί οδηγείται η κοινή γνώμη να μισήσει τον Επιχειρηματία και να απαλλάξει τούς πραγματικά υπεύθυνους ? Ποιοι αλήθεια θα δημιουργήσουν τις ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ? Αξίζει να καλλιεργείται αυτός ο Φθόνος και μίσος για τούς Επιχειρηματίες ? Μήπως θ άπρεπε να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καισ……..!!

  Ευχαριστώ για την φιλοξενία !!

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.