Η Πολωνία συνέλαβε δύο Ρώσους «κατασκόπους»


Συνελήφθησαν δύο Λευκορώσοι που εργαζόντουσαν για λογαριασμό της Ρωσίας αναφέρουν τα πολωνικά ΜΜΕ

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο Οργανισμός Εσωτερικής Ασφάλειας της Πολωνίας (ABW) ανακοίνωσε την σύλληψη και την κράτηση δύο ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι για την διενέργεια κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας. Και οι δύο όπως πληροφορεί η πολωνική εφημερίδα «Gazeta Wyborcza» είναι Λευκορώσοι, που εργάζονταν για λογαριασμό της Ρωσίας.

Για τις πληροφορίες σχετικά με τις συλλήψεις των «Λευκορώσων κατασκόπων» ενημερώθηκαν τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις ειδικές υπηρεσίες, σε μια ασυνήθιστη συνάντηση στα γραφεία της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών (CSG).

Η στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν είναι εξουσιοδοτημένη να ενεργεί συλλήψεις στο πολωνικό έδαφος. Η κράτηση των δύο «Λευκορώσων κατασκόπων» έχει μεταφερθεί σε αυτή την υπηρεσία με ότι αυτό σημαίνει για την δράση των δύο ατόμων.

Ο μηχανισμός της σύλληψης τους ενεργοποιήθηκε έτσι ώστε η πολωνική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών CSG από πηγές της στη Λευκορωσία και την Ρωσία πήρε τις απαραίτητες πληροφορίες, σχετικά με αυτά τα άτομα και τα διαβίβασε με την σειρά της στην έδρα της υπηρεσίας στην Βαρσοβία, δήλωσε ένας πρώην αξιωματικός των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο αριθμός των κατασκόπων που κρατούνται στην Πολωνία όπως προκύπτει από τις εκθέσεις μειώνεται σταδιακά. Το 2010, συνελήφθησαν τέσσερις το 2011 -δύο το 2012- όχι. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν εργαστεί υπέρ της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, καταλήγει το δημοσίευμα.

Σχόλιο: Οι συλλήψεις των δύο Λευκορώσων μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω ένταση στην ήδη τεταμένη κατάσταση στην Ουκρανία λόγω εμπλοκής της Ρωσίας. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από την ρωσική πλευρά για το θέμα αυτό, ούτε από την πολωνική, για οποιεσδήποτε περεταίρω διευκρινήσεις σχετικά με την δράση των εν λόγω κατασκόπων

kostasxan

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.