Νυχθημερόν


Εικόνα Τα τσεπώνει

Πρώτα διαβάζεις ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω με την Τρόικα. Μετά διαβάζεις ότι αμέσως μετά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την Τρόικα κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε: «Πάμε να τα βρούμε, παρά να τα σπάσουμε· στόχος είναι να κλείσουμε την Κυριακή. Θα δουλεύουμε νυχθημερόν». Στο τέλος διαβάζεις ότι η κυβέρνηση υπαναχωρεί.

Και όλη η φασαρία που μεσολάβησε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, μέχρι να θέσει όριο την Κυριακή το τελεσίγραφο της Τρόικας; Προς τι, λοιπόν; Προς τι οι λεονταρισμοί και τα καουμποηλίκια;

Μάλλον για να περνάει ο καιρός… Περνάει αυτός, μένει η κυβέρνηση στη θέση της.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτός ο λόγος. Υπάρχει κι άλλος, απ’ ό,τι φαίνεται. Κι έχει να κάνει μ’ εκείνο το άτιμο το «νυχθημερόν». Το «νυχθημερόν» που σημαίνει υπερωρίες. Τι άλλο μένει για να εξηγήσουμε πώς γίνεται να είμαστε κάθε φορά στο σημείο του «νυχθημερόν»; Σύμβουλοι, παρασύμβουλοι, καμαρίλα… ούτε λόγος για ικανότητα. Αλλά όλοι τους πια τόση αυταπάρνηση; Αφού όλα ήταν έτσι κι αλλιώς γνωστά από καιρό, και τελικά σ’ εκείνα ακριβώς που από καιρό ήταν γνωστά καταλήγουμε, για ποιον άλλο λόγο να πρέπει να το φθάνουμε μέχρι το «νυχθημερόν»;

Δεν ξέρω πόσο διαπραγμάτευση μπορεί να ονομάσει κανείς αυτό το «νυχθημερόν». Δικαιοσύνη πάντως, όσο νάναι, δεν το λες. Διότι την ίδια ώρα κλείνουν φορείς νυχθημερόν, κόσμος χάνει τη δουλειά του και μένει άνεργος νυχθημερόν, κόσμος που εργάζεται μένει απλήρωτος νυχθημερόν, κόσμος έρχεται αντιμέτωπος με τα ΜΑΤ νυχθημερόν, κόσμος αφαιρεί τη ζωή του νυχθημερόν, και νυχθημερόν πλανάται πάνω μας στους υπόλοιπους ο ζόφος, το έρεβος και η απελπισία.

Με εντολή Σαμαρά θα δοθούν υπερωρίες και στους αστυνομικούς, μαθαίνω. Για να φροντίζουν αυτοί να μην συναντηθούν τα δύο διαφορετικά «νυχθημερόν» –τα «νυχθημερόν» των μεν με τα «νυχθημερόν» των δε. Νυχθημερόν κιόλας να το φροντίζουν, οσάκις χρειασθεί.

sotosblog

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.