Τσιμέντο να γίνει;


τσιμεντο

Kαι  όμως… Βγήκε και προεκλογική  ανακοίνωση ότι μπαίνουν στο σχέδιο πόλεως 30.000 στρέμματα σε 15 δήμους της Αθήνας και δεν σχολιάστηκε σχεδόν καθόλου. Χάθηκε μέσα στην επικαιρότητα. Ας ανοίξουμε τα μάτια μας κι ας δούμε πια πως είναι γεγονός ότι οι πολιτικοί μας συνεχίζουν να λειτουργούν με γνώμονα τα συμφέροντά τους και τις κομματικές τους σκοπιμότητες, παρά με πυξίδα  το γενικότερο συμφέρον.

Το σχέδιο πόλεως των Αθηνών επεκτείνεται, για ακόμα μια φορά, χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές να το στηρίξουν, απλά ικανοποιώντας τους τοπικούς παράγοντες καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους.
Δυστυχώς, είναι κοινό μυστικό ότι δεν υπάρχει πολεοδομικό σχέδιο για την Αθήνα. Κάποιοι να χτίζουν αυθαίρετες κατοικίες, οι οποίες νομιμοποιούνται και στη συνέχεια ο δήμος  τους  είναι υποχρεωμένος να τους παρέχει ύδρευση, αποχέτευση και δρόμους.

Συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο  να επεκτείνουμε την άναρχη πόλη επιβαρύνοντας το περιβάλλον  με ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα στο ήδη υπερφορτωμένο δίκτυο, καταστρέφοντας τα δάση που μας περικλείουν ή ακόμα και αυτά που εν δυνάμει δάση που θα μπορούσαμε να είχαμε.

Γιατί μας απασχολεί τι κάνουν οι γύρω  δήμοι; Γιατί μια αλλαγή σε μια περιοχή επηρεάζει όλες τις υπόλοιπες. Παράδειγμα: ο μπαζωμένος Κηφισός ποταμός οδηγεί σε ανεβασμένες θερμοκρασίες τα καλοκαίρια και πιο κρύους χειμώνες και φυσικά εμποδίζει τον αέρα να ανακυκλωθεί στο σύνολο του Λεκανοπεδίου. Τα πάρκα που απουσιάζουν μαζί με τα δάση που κάηκαν και δεν αναδασώθηκαν, μας τα θυμίζουν η γκρίζα σκόνη που βλέπουμε πάνω στα επιπλα μας και εντοπίοζουμε ως και μέσα στα  ρουθούνια μας όσοι ζούμε στο  λεκανοπέδιο ( ασχετως προαστίων -πόσο μάλλον στο κέντρο), μαζί με τον μολυσμένο αέρα που αναπνέουμε με τα χιλιάδες μικροσωματίδια που βάζουμε στα πνευμόνια μας. Η κίνηση στους δρόμους η οποία φορτίζεται  καθημερινα  επιπλέον με τα καυσαέρια των κακοσυντηρημένων  αυτοκίνητων μας  και  η πρακτική αδυναμία να φτιάξουμε καινούργιους δρόμους σε ένα ήδη υπάρχον αστικό δίκτυο, αφορούν το σύνολο του δικτύου της πόλης!

Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε το Λεκανοπέδιο και την Αττική σαν ολότητα; Να συζητήσουμε όλοι μαζί πως θέλουμε να είναι η Αθήνα στο μέλλον;

Τι μορφή θα έχει; Θέλουμε περισσότερα κτήρια;

Χρειαζόμαστε πιο φαρδιά πεζοδρόμια;

Χρειαζόμαστε άλλους δρόμους;

Θέλουμε τη σήραγγα στον Υμηττό;  Θέλουμε τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας;

Τι θέλουμε να γίνει ο Κεραμεικός;

Και φυσικά τι κόστος έχουν αυτές οι παρεμβάσεις;

Καιρός είναι οι κάτοικοι να αποφασίσουν πώς θέλουν να είναι η Αθήνα, αφού ακούσουν τους αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς και πολιτικούς και όχι οι δεύτεροι για τους πρώτους. Εμείς  πρέπει να αποφασίσουμε  γιατί  εμείς οι ίδιοι  πληρώνουμε  το τίμημα της αλλαγής… Πάρτε το είδηση πια..

xeimwniatikhliakada

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.