ΣΙΩΠΗΡΟ «DEAL» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ 400 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ


troika-ypoik89494odcmgf“Κλείδωσε” στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα η διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος από την κυβέρνηση μετά την επικύρωσή του από την Eurostat στις 23 Απριλίου.

Σύμφωνα με το “Το Βήμα της Κυριακής”, ο συμβιβασμός επιτεύχθηκε έπειτα από σκληρό παζάρι. Η τρόικα θα αποδεχθεί μια μονομερή κίνηση της κυβέρνησης, όπως έγινε με την παράταση στους πλειστηριασμούς, την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2014 και τον χαμηλό ΦΠΑ στην εστίαση.

Αυτό θα συμβεί επειδή, όπως αναφέρει η εφημερίδα, το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 θα υπερβαίνει κάθε προσδοκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διανομή του πλεονάσματος, περί τα 400 εκατ. ευρώ, ποσού μικρότερου από το 70%, προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ενστόλους.

Η παροχή θα είναι εφάπαξ. Μέρος του πλεονάσματος θα διατεθεί και σε μέτρα ανάπτυξης της οικονομίας, τα οποία ακόμη δεν έχουν προσδιοριστεί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Τρόικα δεν αναμένεται να εγείρει ενστάσεις, όπως συνέβη και με τις τρεις μονομερείς ενέργειες του Δεκεμβρίου.

Κι αυτό, γιατί οι πληροφορίες θέλουν το πλεόνασμα του 2013 να υπερβαίνει κάθε προσδοκία και να καλύπτει, όχι μόνο τις δημοσιονομικές ανάγκες για το 2014, αλλά να δίνει ανάσα και για την επίτευξη πλεονάσματος και φέτος.

Σε κάθε περίπτωση, ακολουθεί και η αξιολόγηση του Ιουνίου, όταν και θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2014 και θα έχει ανοίξει η συζήτηση για την αναθεώρηση των στόχων (χαλάρωση της λιτότητας) στο πλαίσιο της ευρύτερης διαπραγμάτευσης για τη μείωση του χρέους.

news247.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.