Το ποτάμι χωρίς οργή


Ο Καραμανλής είχε ευθέως μιλήσει για σύστημα ΠΑΣΟΚ, δηλαδή για ένα ολόκληρο καθεστώς, το οποίο είχε εγκατασταθεί και διοικούσε τη χώρα. Επιπλέον, σύμφωνα με φήμες, ο ίδιος ο Καραμανλής, από την ταβέρνα «Μπαϊρακτάρης» μίλησε για 4-5 κρατικοδίαιτους «νταβατζήδες» που ελέγχουν τη χώρα. Τελικά, ούτε ο Καραμανλής κατάφερε να διαλύσει το σύστημα αυτό.

Είναι προφανές, πως αυτό το ολιγαρχικό σύστημα ΠΑΣΟΚ (δηλαδή…
μια ολόκληρη νομενκλατούρα, στον οικονομικό, πνευματικό και κοινωνικό χώρο) είχε ως πολιτικό του εκπρόσωπο τον πολιτικό φορέα ΠΑΣΟΚ, μέσα από το οποίο αιματοδοτούταν και επιβίωνε σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Σήμερα, ο πολιτικός φορέας ΠΑΣΟΚ διαλύεται, όμως μένει αλώβητο ολόκληρο το κρατικοδίαιτο σύστημα ΠΑΣΟΚ, το οποίο τώρα κινδυνεύει κι αυτό με άμεση κατάρρευση και απελευθέρωση των κοινωνικών δυνάμεων.

Μέχρι στιγμής αυτό το σύστημα καταφέρνει να επιβιώνει και να κερδίζει, όταν η ελληνική κοινωνία σαρώνεται από σφοδρή οικονομική κρίση, μέσω της συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό επίπεδο, εκμεταλλευόμενο τους υπαρξιακούς μικροπολιτικούς υπολογισμούς ορισμένων πολιτικών. Αλλά αυτή η συνεργασία σε λίγο θα πάψει λόγω πλήρους κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ. Και απ’ ότι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν δείχνει πρόθυμος να στηρίξει την υπάρχουσα κατάσταση, θέλοντας να στήσει το δικό του πολιτικοοικονομικό σύστημα, για να εδραιωθεί στην εξουσία.

Εκτιμούμε πως όλες αυτές οι προσπάθειες που βλέπουμε εμβρόντητοι στα καθεστωτικά ΜΜΕ να εξελίσσονται, μέσα από κινήσεις τύπου «58», «ελιών», «ποταμιών» κ.λ.π. οι οποίες ξαφνικά εμφανίζονται ψηλά στις δημοσκοπήσεις και το ίδιο ξαφνικά εξαφανίζονται, είναι οι σπασμοί αυτού του συστήματος, που απροκάλυπτα πλέον θέλει σε μία ύστατη προσπάθεια να καπελώσει και πάλι την ελληνική κοινωνία. Θέλει να παρεμβάλει πολιτικά σχήματα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να συγκρατήσει τους ψηφοφόρους στις στάνες των νέων σχημάτων, ώστε να μπορεί να ελέγχει το πολιτικό παιχνίδι. Ταυτόχρονα διαλύει τη ΧΑ από τα δεξιά της ΝΔ.

Αν υποθέσουμε πως οι δημοσκοπήσεις είναι σωστές, τότε, ρίχνοντας μια ματιά βλέπουμε έκπληκτοι πως τα νεοεμφανιζόμενα (από το πουθενά) πολιτικά σχήματα, που είναι σχήματα χωρίς λαό, δηλώνουν πρώτοι ότι θα τα ψηφίσουν εκείνοι οι πολίτες που δεν τους αγγίζει η κρίση. Δηλαδή, η καλοβολεμένη κρατικοδίαιτη ολιγαρχία του τόπου.

hassapis-peter

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Το ποτάμι χωρίς οργή

 1. Bλέπω, ακούω, διαβάζω για το ΠΟΤΑΜΙ του (Πρωταγωνιστή) κ Θεοδωράκη στα MME αλλά και στα blogs και μου έρχεται στο νου ο μεγάλος Churchill που με πίκρα είχε πει:

  “Καλύτερα να σε βρίζουν, να σε επιτίθενται, να σε επικρίνουν, ίσως και να σε λοιδωρούν από το να σε αγνοούν τα ΜΜΕ…”

  Κάθε, λεπτό, κάθε ώρα κάθε μέρα σίγουρα κάποιοι με πρόθεση (ίσως και με αμοιβές) και κάποιοι χωρίς πρόθεση (και χωρίς αμοιβές) ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ για το…ΠΟΤΑΜΙ…

  Τί άλλο να πω ως συνταξιούχος πια Καθηγητής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Παναεπιστημίου Μακεδονίας;

  Εάν συνεχίσω θα ρίξω και εγώ νερό στο….ΠΟΤΑΜΙ (που δεν είναι τίποτε άλλο από εκείνο το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που δεν βλέπει πιθανότητα να βολευτεί στον ΣΥΡΙΖΑ)…

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.