ΔΗΜΑΡ: Ανοίγουν το λάκκο, περιμένουν τις Ευρωκλογές για να ρίξουν μέσα τον Κουβέλη


Άγγελος Μόσχοβας

Σε βαθύ χειμώνα βρίσκεται ακόμη η ΔΗΜΑΡ καθώς στελέχη του κόμματος προβλέπουν δεινή ήττα στις ευρωεκλογές, με βάση και τις τάσεις που καταγράφονται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

«Θα πάρουμε, το πολύ 2%» λένε με σκεπτικισμό και ξεσπούν κατά της ηγεσίας: «Δεν υπάρχει κόμμα, υπάρχουν μικρές ομαδούλες -χωρίς κοινωνικό έρεισμα- σε κάθε περιοχή».

Εχουμε γίνει, συμπληρώνουν, ξανά κόμμα της νομενκλατούρας της διανόησης. Μας ενδιαφέρουν οι καθηγητές και οι ηθοποιοί αλλά όχι ο λαός και τα προβλήματά του, συμπληρώνουν

Μέρα με τη μέρα αυξάνεται η ομάδα των στελεχών που προβληματίζονται βάζοντας στο στόχαστρο τον Φώτη Κουβέλη και την ηγετική του ομάδα, υποστηρίζοντας ότι διέπονται από «φοβικά σύνδρομα» και λειτουργούν με λογική περιχαράκωσης «για να μην χάσουν τους μικρορόλους τους».

Δεν είναι μάλιστα λίγοι όσοι περιμένουν την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών, προσβλέποντας σε εξελίξεις: Πολλοί εκτιμούν ότι θα τεθεί, έστω κομψά, θέμα ηγεσίας, άλλοι ότι θα υπάρξει αναθεώρηση της στρατηγικής του κόμματος και συνεργασία με την ΕΛΙΑ την οποία αρνείται επίμονα ο κ. Κουβέλης, ενώ κάποιοι θεωρούν ότι θα ξαναμπεί ενεργά στο τραπέζι η ενεργή συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

Αλλοι, τέλος, πιο απαισιόδοξοι πιστεύουν ότι οι ευρωεκλογές και το ενδεχόμενο μη εκλογής ευρωβουλευτή απλώς θα σημάνει τη διάσπαση του κόμματος.

Διαμαρτύρονται οι βουλευτές

Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ διαμαρτύρονται, επίσης, για την τακτική της ηγετικής ομάδας να αγνοεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Έχει πετάξει τους βουλευτές έξω από την Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ τους αγνόησε στην κίνηση των 101, που συνυπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του τρίτου πόλου.

Έχει βάλει μπροστά τους πολιτευτές και τους εκλεγμένους τούς έχει στο περιθώριο. Οι μόνιμοι πολιτευτές έχουν ρόλο παντού. Αυτό δεν το δέχεται κανείς» σημειώνουν με πίκρα μιλώντας στο koolnews.gr βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

Θα ανοίξουν τα στόματα στην ΚΟ;

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα αυτά τα ζητήματα θα μπουν ανοικτά στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ την Πέμπτη στις 10 το πρωί και μάλιστα θα τα θέσει ο ίδιος ο γραμματέας της ΚΟ Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Ο κ. Κουβέλης στην πρωτολογία του θα κάνει την πολιτική ενημέρωση, ενώ θα συζητηθούν και θέματα λειτουργίας της ΚΟ όπως και προγραμματισμός της δράσης της.

KoolNews.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.