Νέα στοιχεία – φωτιά για σχέδιο οικονομικής αποσταθεροποίησης της χώρας made in USA


  • Πολιτευτής το πρόσωπο – κλειδί στο σκάνδαλο υποκλοπών
  • Ολοκληρώνεται η έρευνα, έρχονται συλλήψεις
  • Αμερικανοί, Ισραηλινοί, Γερμανοί αλλά και Ρώσοι πράκτορες αλώνιζαν την Αθήνα
  • Ο κύριος καθοδηγητής των υποκλοπών εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 2003, όπως καταθέτει μάρτυρας – κλειδί
  • Έφοδοι προχθές σε δύο κρησφύγετα με εντολή Φούκα

Της Βασιλικής Κόκκαλη

Στοιχεία – φωτιά για ένα ακόμη πρόσωπο με ενεργή συμμετοχή στα πολιτικά πράγματα της χώρας, αναφορικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε στα κινηματογραφικά σκηνικά που εκτυλίχθηκαν στην Ελλάδα τη διετία 2004 – 2005 με φόντο τις τηλεφωνικές υποκλοπές μελών της τότε κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, προέκυψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για την συγκεκριμένη υπόθεση ο 3ος τακτικός ανακριτής κ. Δημήτρης Φούκας.

Η ανακριτική έρευνα για το απίστευτο αυτό πολιτικοδικαστικό θρίλερ έχει αποκτήσει άλλη δυναμική και δεν είναι τυχαίο ότι την περασμένη Παρασκευή έγινε έφοδος σε δύο διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, χώροι για τους οποίους υπήρξαν πληροφορίες και ενδείξεις ότι υπάρχουν σημαντικά στοιχεία για όσα συνέβησαν στη χώρα τη διετία 2004 – 2005. Η έφοδος στους χώρους αυτούς έγινε με εντολή του κ. Φούκα, ο οποίος χειρίζεται τις δικογραφίες για τις υποκλοπές μελών της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και για το αποκαλούμενο «σχέδιο δολοφονίας» του Κώστα Καραμανλή.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της ανάκρισης, όπως ανέφεραν δικαστικές αρχές, προέκυψαν τελικώς στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το επίμαχο διάστημα συμφέροντα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού εξύφαναν πράγματι σχέδιο οικονομικής αποσταθεροποίησης της χώρας με στόχο (και) την ιδιωτικοποίηση συγκεκριμένων επιχειρήσεων, αλλά και εκτάσεων συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου. Το διάστημα αυτό, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, αλώνιζαν στην Αθήνα αμερικανοί, Ισραηλινοί, αλλά και Γερμανοί πράκτορες, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα.

Σύμφωνα με τις ίδιες δικαστικές πηγές, μάλιστα, έλαβε χώρα στην Αθήνα και η υλοποίηση μέρους του σχεδίου με την ονομασία «Πυθία 1», το οποίο προέβλεπε πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση της χώρας με κοινωνική αναταραχή και τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά και τη δημιουργία προβλημάτων στην εξωτερική πολιτική. Μάλιστα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου αυτού έλαβε χώρα παρακολούθηση του τότε Έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, με πλέον γνωστό το σκηνικό αντιπαρακολούθησης που φέρεται ότι έγινε στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, ομάδες των πρακτόρων της ρωσικής υπηρεσίας FSB ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με μέλη άλλης ομάδας που παρακολουθούσε το αυτοκίνητο του κ. Καραμανλή στην περιοχή της Νέας Μάκρης.

Τα ντοκουμέντα, ο Άλεξ Ρόντος και ο μάρτυρας – κλειδί
Ήδη στο πλαίσιο της ανάκρισης έχουν δοθεί περισσότερες από 15 μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ έχουν συγκεντρωθεί και αδιάσειστα στοιχεία για τον ρόλο συγκεκριμένων προσώπων, όπως για παράδειγμα, φωτογραφίες από κάμερες ασφαλείας. Ο ανακριτής έχει μάλιστα ταυτοποιήσει το πρόσωπο που φέρεται να πρωτοστατεί τη διετία 2004 – 2005 στο στήσιμο των τηλεφωνικών υποκλοπών μελών της τότε κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και άλλων πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων.

Πρόκειται για τον ηθικό αυτουργό των υποκλοπών «υπερ-πράκτορα», όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν, τα στοιχεία του οποίου η ανάκριση έχει εντοπίσει, πλην όμως δεν είχε καταστεί εφικτό να ταυτοποιήσει και την εικόνα του, κάτι που τελικά έγινε πριν από λίγες εβδομάδες. Μάρτυρες αναγνώρισαν το πρόσωπο μέσα από φωτογραφίες που τους επιδείχθηκαν από τον ανακριτή ως τον άνθρωπο από τον οποίο προμηθεύονταν τα καρτοκινητά σκιές από κατάστημα στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά, ενώ επιβεβαίωσαν και τη φυσική του παρουσία στην Ελλάδα πριν αλλά και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ώθηση στην ανάκριση για τον ρόλο του συγκεκριμένου προσώπου έδωσε μάρτυρας που εισέφερε στοιχεία για την εγκατάστασή του στην Ελλάδα από το 2003 μέχρι τα μέσα του 2007 (μέχρι τα μέσα του 2005 τουλάχιστον, διέμενε μόνιμα στη χώρα μας), δηλώνοντας άλλη ιδιότητα από την πραγματική του, όπως και ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας.

Πλέον είναι θέμα χρόνου η έκδοση διεθνούς εντάλματος για τη σύλληψή του, αν και θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη η έκδοσή του από τις ΗΠΑ στην Αθήνα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα πρέπει να γίνουν όλες οι ανακριτικές πράξεις που μπορεί να ρίξουν φως στο απίστευτο αυτό θρίλερ, έστω οκτώ χρόνια μετά την αποκάλυψή του.

Μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν στο πλαίσιο της ανάκρισης, η οποία πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία, ήταν κυρίως στελέχη της ΕΥΠ αλλά και ο κ. Άλεξ Ρόντος, σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας κ. Γιώργου Παπανδρέου. Ο αριθμός των κατηγορουμένων για τη συγκεκριμένη υπόθεση ανέρχεται στους τέσσερις, συμπεριλαμβανομένου και του Μ. Καρχιμάκη, ο οποίος απολογήθηκε στον ανακριτή για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας κατ’ εξακολούθηση.

Αφορμή για την εμπλοκή του Μ. Καρχιμάκη αποτέλεσε αναφορά που υπέβαλε στις 11 Απριλίου του 2013 στέλεχος της ΕΥΠ με την οποία ενημερώνει αρμοδίως τους προϊσταμένους της για διάφορα γεγονότα. Μεταξύ άλλων, αυτός που υπέγραψε την αναφορά ανέφερε το όνομα του Μ. Καρχιμάκη. «Περί τα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου 2005, ο Μ. Καρχιμάκης ζήτησε να κανονίσει συνάντηση με τους συνδικαλιστές στην Υπηρεσία. Η συνάντηση κανονίστηκε σε μαγαζί στο Κολωνάκι. Κατά τη διάρκεια εκείνης της συνεύρεσης ο Μιχάλης Καρχιμάκης απευθυνόμενος προς την Α.Π., παρόντων και άλλων συνδικαλιστών είπε: «Τι γίνεται; Δεν μου έχετε φέρει τελευταία από εκείνα τα ωραία χαρτιά», σημειώνει στην αναφορά του το στέλεχος της ΕΥΠ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, με εντολή του κ. Φούκα, έγινε έφοδος στο σπίτι του πρώην βουλευτή, ο οποίος απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή αρνήθηκε την κατηγορία. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της καταβολής εγγύησης ύψους 1 εκατ. ευρώ.
Ο ίδιος προτίθεται, ωστόσο, να προσφύγει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ζητώντας τη μείωση της εγγυοδοσίας, δηλώνοντας ότι δεν είναι σε θέση να συγκεντρώσει και να καταβάλει αυτό το αστρονομικό ποσό.

«Πρώτο Θέμα»

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.