Γιατί η Κριμαία αναβαθμίζει την Ελλάδα


Picture 0 for Γιατί η Κριμαία αναβαθμίζει την Ελλάδα

Πώς η Ελλάδα τοποθετείται στο επίκεντρο των ενεργειακών σχεδιασμών ΗΠΑ και ΕΕ, ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης της Δύσης με τη Ρωσία

Οπως αναμενόταν, οι εξελίξεις στην Κριμαία λειτουργούν κάτι παραπάνω από ευεργετικά για την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, στο παρασκήνιο εντείνονται οι διεργασίες, κυρίως από αμερικανικής πλευράς, ώστε να βρεθεί ενεργειακή λύση για την Ουκρανία και άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής, στην περίπτωση που ο Βλαντιμίρ Πούτιν τραβήξει στα άκρα το σκοινί.

Και η χώρα μας δείχνει να παίζει κομβικό ρόλο στους σχεδιασμούς. Το πιθανότερο σενάριο, λοιπόν, προβλέπει τη μεταφορά υγροποιημένου LNG από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη, μέσω ειδικών τάνκερ και στη συνέχει προώθηση του βόρεια, μέσω των διαθέσιμων αγωγών.

Ο ένας από αυτούς θα είναι ο ελληνοβουλγαρικός που ολοκληρώνεται στη Θράκη, που σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα συνδεθεί με τον South Stream, για τη μεταφορά αερίου από το Αζερμπαϊτζάν.

Μόνο που στην περίπτωση αυτή, το αέριο που θα εισέρχεται σε αυτόν θα ακολουθεί αντίστροφη φορά, με κατεύθυνση το Κίεβο, αφού θα αξιοποιούνται στη συνέχεια άλλοι, μικρότεροι αγωγοί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο τελεί υπό επεξεργασία και εξετάζεται από όλες τις πτυχές του, γεωστρατηγικές, οικονομικές και όχι μόνο. Η αναβάθμιση της Ελλάδας, όμως, από αυτή την ιστορία δείχνει να είναι κάτι παραπάνω από προφανής.

voria.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.