Απ’ τη «Χάρτα Σημίτη» στο «πλεόνασμα Σαμαρά»…


Απ’ τη «Χάρτα Σημίτη» στο «πλεόνασμα Σαμαρά»…Του Μάρκου Μουζάκη

Τον Σεπτέμβρη του 2003 ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης επιχείρησε απ’ τη Θεσσαλονίκη (στα εγκαίνια της Έκθεσης) να αλλάξει το πολιτικό κλίμα που ήταν εξαιρετικά αρνητικό γι’ αυτόν και την κυβέρνησή του.

Ο Κ. Καραμανλής προηγούνταν πολύ στις δημοσκοπήσεις.

Παρά τη συνεχή αβάντα του συστήματος των –κατά Καραμανλή- «νταβατζήδων», παρά τις προσπάθειες χειραγώγησης της κοινής γνώμης, παρά τις «στημένες» δημοσκοπήσεις που μείωναν έντεχνα την υπέρ της Ν.Δ. διαφορά, ο Σημίτης είχε στα χέρια του έρευνες που έδειχναν τη Ν.Δ. και τον Καραμανλή να προηγούνται με 5-6 μονάδες διαφορά.

Το μόνο που μπορούσαν να προβάλλουν οι άνθρωποι του Σημίτη και τα ΜΜΕ της διαπλοκής, όπως έχουν χαρακτηριστεί, ήταν η… υπεροχή Σημίτη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, αν και οι σοβαροί δημοσκόποι και αναλυτές δημοσκοπήσεων τονίζουν πως αυτό το στοιχείο είναι απ’ τα λιγότερο ενδιαφέροντα των ερευνών.

Σας θυμίζει αυτό τίποτα, απ’ τα όσα γίνονται και σήμερα, προς χειραγώγηση της κοινής γνώμης;

Ενώ αντίθετα τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ υποβάθμιζαν τη μεγάλη υπεροχή της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης, που είναι πολύ σημαντικότερο στοιχείο.

Σας θυμίζει αυτό τίποτα απ’ τα όσα και σήμερα γίνονται, προς χειραγώγηση της κοινής γνώμης;

Όμως ο Σημίτης γνώριζε τη σκληρή γι’ αυτόν πραγματικότητα.

Κι όταν διάβασε τις δημοσκοπήσεις μετά την παρουσία του και τις εξαγγελίες που έκανε στη Θεσσαλονίκη και είδε ότι το κλίμα δεν άλλαζε, κατέβαλε την ύστατη προσπάθεια.

Επινόησε, με τους συμβούλους και επικοινωνιολόγους του, την περίφημη… «Χάρτα Σημίτη», ένα δηλαδή «πακέτο» που ενώ στην ουσία δεν έλεγε τίποτα παρά γενικότητες για την οικονομία και τα θεσμικά, ωστόσο απ’ το θηριώδες σύστημα των νταβατζήδων των ΜΜΕ παρουσιάστηκε σαν… τις πλάκες του Μωυσή!

Και να ζωντανά με το Ζάππειο, απ’ όπου παρουσιάστηκε η «χάρτα» και να προβολή της και να αναλύσεις και… θαυμαστικά!

Πλην φευ!

Τίποτα –πάλι- δεν άλλαξε.

Και οι επόμενες δημοσκοπήσεις που πήρε στα χέρια του ο Σημίτης η υπέρ Καραμανλή και Ν.Δ. διαφορά είχε διευρυνθεί!

Μάλιστα γνωστή εφημερίδα που είχε παραγγείλει έρευνα όταν είδε τη διαφορά να καταγράφεται στις 7 μονάδες αρνήθηκε στην αρχή να την δημοσιεύσει και το έκανε μόνο όταν διέρρευσε το όλο θέμα και προκειμένου να γλιτώσει τη γελοιοποίηση…

Γιατί τα θυμήθηκα τώρα όλα αυτά;

Διότι όλη αυτή η επιχείρηση εξωραϊσμού αυτής της μοιρασιάς των πεντακοσίων τόσων εκατομμυρίων ευρώ απ’ το πρωτογενές πλεόνασμα ως μοίρασμα βιβλιαρίων απόρων κορασίδων μοιάζει πολύ με τη… «Χάρτα Σημίτη»!

Βέβαια όλοι αυτοί που (και) σήμερα βγαίνουν και αγιοποιούν και χειροκροτούν και εκμαυλίζουν και σπεκουλάρουν «ξεχνούν» σκόπιμα να υπενθυμίσουν ότι Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν υποσχεθεί να μοιραστεί έστω ως βιβλιάριο απόρων κορασίδων το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος, δηλαδή πάνω από 2 δις ευρώ, αφού το πρωτογενές πλεόνασμα θριαμβικά παρουσιάστηκε 3 δις ευρώ!

Επίσης «λησμονούν» να επισημάνουν ότι όλη αυτή η επιχείρηση εκμαυλισμού συνειδήσεων αφορά χιλιοστά από όσα εκλάπησαν απ’ τον καθημαγμένο λαό τα χρόνια των μνημονίων!

Αυτά τα λησμονούν τα κοράκια της κατευθυνόμενης «ενημέρωσης»!

Για να δούμε…

Θα έχει ή όχι το «πλεόνασμα Σαμαρά-Βενιζέλου» την τύχη της «Χάρτας Σημίτη»;

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.